Het is nu zo mei 26, 2019 11:03 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een reactie
Gebruikersnaam:
Onderwerp:
Bericht inhoud:
Schrijf hier je bericht. Het mag maximaal 60000 tekens bevatten. 

Opties:
BBCode staat UIT
Smilies staan UIT
URL’s niet automatisch omzetten
Vraag
Hoeveel pootjes hebben ratten? Geen cijfers, geen hoofdletters!:
Deze vraag is bedoeld om automatische registraties te voorkomen.
   

Voorafgaande berichten - Ik ben mama!
Auteur Bericht
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Wat is mijn smurfje een mooie meis geworden! :inlove:
Ben zo blij dat ze het gered heeft en zo geweldig terecht gekomen is!
Bericht Geplaatst: do maart 19, 2015 3:00 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Jamie en Oliver zijn ook echt super super lief hoor. Laatst waren kinderen van een vriendin hier en hebben ze heerlijk in hun handen gezeten, werden geknuffeld en geborsteld en ze bleven heerlijk zitten en alles. Het enige is uit de kooi halen wat ze niet zo leuk vinden, en opgepakt worden af en toe. maar qua liefheid, wauw, ze zijn geweldig.

Het was wel grappig, ik wist dat Jamie klein was en Oliver groot, ik heb ze laatst even gewogen:

Jamie is 520 gram
Oliver is 650 gram.

Haha. Jamie was dus de grootste uit het nest! Hij is nu echt een fijn en klein ratje. Oliver is echt een reus, lompe dikzak. Ook duidelijk de alfa. Ze blijven je verbazen ja. Maar het zijn schatjes.
Ik ben net op vakantie geweest (ga ze straks ophalen bij de oppas) maar ze konden niet naar hun vaste oppas. Uiteindelijk zijn ze naar een vriendin gegaan die wel verstand heeft van konijnen maar niet van ratten. Maar aangezien ze zo makkelijk zijn, en nog jong, wist ik dat het wel goed zou komen. Wel alle websites gegeven en de signalen waar ze op moest letten, maar daar hoefde ik me echt geen zorgen om te maken. In mijn vorige groepje zaten nog wel 2 wat moeilijkere ratjes (in verhouding, heb altijd makkelijke ratten gehad dus op zich valt het nog mee) maar deze durf ik echt aan iedereen toe te vertrouwen bij wijze van spreke. (als ik diegene vertrouw :P dan vertrouw ik het de ratten toe) Kinderen, wildvreemde mensen enzo.
Nouja, ik ga ze zo ophalen, Lela is er ook nog niet dus het is stil in huis. Raar hoor :P Ze hebben nu een royal suite en dat vonden ze helemaal niet leuk trouwens XD dat was nieuw en eng :P
Bericht Geplaatst: wo maart 18, 2015 2:46 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Oei, deze heb ik ook gemist :oops:

De heren zijn gewoon geweldig! :loveeyes: Ze hebben de laatste tijd geen "aanvallen" meer gehad en staan vrijwel altijd bij het deurtje te kijken of er een knuffel te halen valt. Hoe jullie de brusjes van Shadow omschrijven , zie ik totaal niet. Hij is echt super lief. (op de foto met Mik en Mak)

Afbeelding

Afbeelding

Stuart Is een beetje een dametje, moet altijd lopen slepen met de doekjes om een lekker bedje te maken :lol:

Afbeelding

En Snowball, tja die wou niet op de foto :shifty:
Bericht Geplaatst: di maart 17, 2015 8:06 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Ze zijn allemaal leuk hoor, maar Silje :loveeyes:
Mooi gespierd slank lijf! En ze klinkt ook als een heerlijk kind. :luvu:
Bericht Geplaatst: di maart 17, 2015 6:58 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Oeps, dit had ik even gemist. :oops:

Het gaat uitstekend met de meisjes. Ze zijn uitgegroeid tot lieve mooie dames, met allemaal een heel eigen karakter. Wat niet zo gek is als je bedenkt dat ze geen familie van elkaar zijn. :mrgreen:

Nova is de grootste van de drie, en altijd haantje de voorste als er iets te eten valt. Zij is het echte zusje van Jamie en Oliver. Zij heeft bij vlagen ook problemen met oppakken, dan is ze pieperig als je haar aanraakt en vlucht ze snel weg in een huisje. Maar als Henk haar dan wil pakken kruipt ze met het grootste gemak zijn handen in en kijkt me dan aan met zo'n blik van Kijk, zo doe je dat! Muts dat het is.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Klara2 is het echte zusje van het blauwe en beige ventje van Mandy. Zij was als ritten piepklein en knalrood, ik dacht dat ze het niet zou gaan redden, maar ze is uitgegroeid tot een klein en ontzettend lief meiske. Zo'n ratje dat je met een gerust hart in de handen van kleine kinderen kan geven, ze zal rustig blijven zitten en nooit bijten. Ze heeft helaas al wel staar, waar ze echt veel te jong voor is. Ze heeft er gelukkig nog niet erg veel last van, soms springt ze mis bij een grote sprong, of klimt ze aan de buitenkant van de kooi ipv aan de binnenkant, zonder het in de gaten te hebben.
Afbeelding
Afbeelding

Silje is het wilde meiske dat via Heidy binnen is gekomen. Heidy noemt haar nog steeds smurfje. Silje is uitgegroeid tot een bloedmooie slanke dame met een geweldig karakter. Ze is graag bij je en ik kan haar zo in handen geven van vreemden. Dat vindt ze wel eng, als rasecht wildje is alles wat vreemd is eng, maar ze zal niet bijten. Alles wat nieuw is wordt heel voorzichtig verkend, waarbij ze dan constant contact houdt met mij als veilige basis, en van daaruit gaat ze steeds een stapje verder om elke keer wer snel terug te rennen naar mij. Vreemd eten wordt alleen geaccepteerd als ik het eet, voor zij het wil proeven. Ze rent dan snel naar mijn mond, steekt bijna die hele neus naar binnen, rent vervolgens naar het hapje, ruikt daar aan, weer terug naar mijn mond ter bevestiging, en dan pas wil ze proeven. Maar zo wil ze 's avonds op de bank dus ook een slokje koffie, omdat ik er naar ruik. :duh: Echt lekker vindt ze het niet, ze trekt ook telkens zo'n rimpelsnoetje en begint haar neus te poetsen als ze een druppel van de rand van de mok gestolen heeft, maar ja, ik neem het ook dus dan wil zij ook. :mrgreen:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

En als laatste Mams, oftewel Mikmak. Omdat ze met die bolle oogjes spekend lijkt op madam Mikmak uit de Donald Duck. Zij is de moeder van Jamie en Oliver, van Nova en van het zwarte ventje bij Mandy. Als pleegmama die haar kinders dood begon te bijten mocht ze direct met pensioen. Ze heeft in haar korte leven al een MOO en een forse BMO achter de rug, en ze loopt ook regelmatig te snuffen en te niezen. Ik verwacht dat ze met het leven dat zij achter de rug heeft niet erg oud zal worden. Maar haar karakter heeft er niet onder geleden, het is een lief en bescheiden meisje dat graag in handen is en bij je zit. Dan geeft ze kusjes aan elk stukje huid dat voor haar neus komt. Haar kinderen hebben allemaal een stuk meer pit dan dit meiske, ik vind het nog steeds bijzonder dat uitgerekend de liefste en meest bescheiden ratjes in dit samengestelde nest niet haar eigen kinderen zijn.
Afbeelding

Zo, is iedereen weer een beetje bij. Mandy, jouw beurt. :)
Bericht Geplaatst: di maart 17, 2015 5:33 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Hey hey,

Hoe is het met de brusjes van mijn mannen? :)
Bikkeltje, heb jij nog steeds alledrie de meisjes, en Mandy, hoe gaat het met de heren? Ben wel benieuwd hoe beige is uitgegroeid uiteindelijk, heb je een mooie foto?

Met Jamie en Oliver gaat het goed. Zal later een uitgebreidere update plaatsen maar was wel even benieuwd.
Morgen ga ik hun nieuwe kooi in elkaar zetten, ik vond de Jenny toch onwerkbaar dus heb nu de Royal Suite weer aangeschaft, maar ga dan alleen de bovenverdieping gebruiken. Ben benieuwd hoe ze dat gaan vinden ^^
Bericht Geplaatst: do feb 26, 2015 7:29 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Smurfje wordt een hele mooie meid. :knikt: En de andere twee meiden zijn ook hele leuke ratjes. Wonderbaarlijk wat een verschil flessen maakt. Ik denk dat Smurf je idd niet meer kan herinneren, ze was toen nog zo vreselijk klein, echt nog een babytje. En ze heeft behalve Henk nog geen andere mensen ontmoet, dus ik heb geen idee of ze erg eenkennig is. Kwestie van uitproberen dus, je bent welkom! :-)
Bericht Geplaatst: za jul 19, 2014 1:10 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Wat heerlijk dat alles zo goed gaat.
En wat wordt mn smurfje toch een grote meid! :inlove:
Je kunt overduidelijk zien dat ze bij jou haar thuis heeft gevonden.
Hoewel ze zich mij wss niet meer kan herinneren
hoop ik haar spoedig een keertje te bezoeken als jij dat goed vindt.
Het is bijna niet te geloven dat dit hetzelfde beestje is als die zielige wurm die mij onder heeft gepoept
:aai:
Bericht Geplaatst: vr jul 18, 2014 2:09 am
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Wat fijn! :D
Bericht Geplaatst: wo jul 16, 2014 9:42 am
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Kleine meidjes worden groot. Silje is eindelijk de 100 gram gepasseerd. 8) En de andere twee meidjes doen het ook prima.
Silje
Afbeelding

Afbeelding
Klara2
Afbeelding
Nova
Afbeelding

Afbeelding

Ook mams maakt het goed, zij woont nu samen met haar (pleeg)dochter(s). Dat was even wennen want ik geloof niet dat ze ooit eerder met andere ratten heeft gezeten behalve dan steeds met haar baby's, maar ze slapen nu met zijn viertjes in één hangmat dus dat zit wel goed. De combi met mijn eigen grote dames ging voor geen meter, die maakten gelijk gehakt van haar. En ik wilde haar niet nog langer alleen laten zitten.
Silje was helemaal stikgelukkig met die grote rat, eindelijk een echte mams voor haarzelf. Ze kroop er bij de kennismaking meteen bovenop en tegenaan, en week niet meer van haar zijde. Het was zo schattig om te zien, alsof ze een kadootje van me kreeg. Ze rende maar heen en weer tussen mij en moeders, met een gezichtje waar de blijheid afspatte. :inlove:

Doodeng moment voor mij, want je verwacht toch elk moment dat moeders haar tanden in dat kleine lijfje zet, maar het ging uitstekend. Er werd direct gesnuffeld en gepoetst. En dochter Nova herkende haar moeder en vice versa. Bijzonder, want ook Klara is vrijwel direct bij dit moedertje aangelegd zodra haar eigen moeder weigerde te voeden. Maar daar zie ik niet de band die er duidelijk wel is tussen Nova en haar moeder. :)
Bericht Geplaatst: di jul 15, 2014 8:59 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Grappig dat Driehaar nu zo stoer doet. Misschien kwam hij in een grotere groep wat minder uit de verf en krijgt hij nu praatjes. Of hij is een laatbloeier. :clown: Veel plezier met ze! :)
Bericht Geplaatst: za jun 28, 2014 4:28 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Veel plezier met hen!
Bericht Geplaatst: vr jun 27, 2014 10:19 am
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Ze zijn thuis!

En zooo lief. Haha. Heb ze eerst een poos in de kooi laten wennen en nu zitten ze even bij me op de bank. Lela ligt op de andere bank te slapen. Ik heb haar al 10 keer gezegd dat zij mijn nr 1 blijft en ik geloof dat ze die bevestiging nodig heeft en fijn vindt :)

Grappig trouwens dat Bikkeltje zei dat Hakie echt een alpha in de dop is, want wat ik tot nu toe gezien heb is Driehaar (nu: Oliver) echt veel dominanter en stoerder. Jamie (Hakie dus :P ) ligt in mijn nek te slapen en Oliver loopt overal rond. Ook tijdens het stoeien is Oliver degene die vaak het laatste woord (piep :P ) heeft. Maar goed, we zien wel, het maakt niet uit. Het zijn droppies. Nu ga ik weer verder zwijmelen :inlove:
Bericht Geplaatst: do jun 26, 2014 5:50 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Heerlijk die affectie die jullie met wildjes hebben, lijkt me heel speciaal... maar niks voor mij.
Ik geniet er al van als de mannen hier ronddreuzelen en er een vreemde hier is, ze komen dan echt achter mij in, om een hoekje kijken en dan weer weg, zo apart dat ze mij als bescherming zien.
Alleen James, die banjert over iedereen heen die op zijn pad zit.

Heel veel plezier Bernadette en geniet van jouw ventjes :loveeyes:
Bericht Geplaatst: wo jun 25, 2014 10:12 pm
  Berichttitel:  Re: Ik ben mama!  Antwoord met een citaat
Morgen mag ik dan eindelijk mijn mannen ophalen :inlove: zoooo'n zin in :inlove:
Bericht Geplaatst: wo jun 25, 2014 8:11 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group ColorizeIt.
phpBB.nl Vertaling