Het is nu ma jun 17, 2019 7:08 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een reactie
Gebruikersnaam:
Onderwerp:
Bericht inhoud:
Schrijf hier je bericht. Het mag maximaal 60000 tekens bevatten. 

Opties:
BBCode staat UIT
Smilies staan UIT
URL’s niet automatisch omzetten
Vraag
Hoeveel pootjes hebben ratten? Geen cijfers, geen hoofdletters!:
Deze vraag is bedoeld om automatische registraties te voorkomen.
   

Voorafgaande berichten - Uk topic
Auteur Bericht
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Weet je Jill, ik werk in de thuiszorg en er sterven regelmatig mensen, heb ook ernstig zieke mensen. Daar kan ik niet verdrietig zijn om een overleden ratje, die mensen zouden me echt niet begrijpen, hoe kan iemand nou verdriet hebben van een rat?
Ja, daar kun je heel veel verdriet van hebben, wat wij mogen ervaren en voelen en het vertrouwen, daar zouden ze wel eens jaloers op kunnen zijn...
Ik heb zowel lichamelijk als geestelijk best een zware job en zonder de ontspanning die ik bij mijn honden en ratten heb, zou ik dit niet aankunnen...
Kom ik thuis van mijn werk, staan de honden blij op me te wachten, loop ik naar de kooi en ze horen me, komen de neusjes er al uitgepiept om te zien of er wat te smikkelen, knuffelen of spelen valt.
Zij laten ook zo duidelijk merken als ik even snel snel wat kroel en gespannen ben, ze negeren me dan gewoon en zetten me op mijn plek...

Jij hebt met de wildjes nog sterker deze ervaring.... Dus ja, het is fijn om het hier van je af te schrijven en het te delen, want wij weten als geen ander hoe dit is....
Nogmaals heel veel sterkte :hug:
Bericht Geplaatst: wo jun 24, 2015 2:08 pm
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
:hug:
Bericht Geplaatst: wo jun 24, 2015 9:58 am
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Dank voor jullie lieve woorden en het begrip. :hug: Het is zo fijn om het toch even van me af te kunnen schrijven op een plek waar mensen echt begrijpen wat ratten kunnen betekenen.

Bikkeltje schreef:
Ik vind het een beetje moeilijk om het hier zo neer te zetten, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat zij je op een bepaalde manier gered heeft. Als zij er niet al was geweest was je misschien nooit meer begonnen aan wilde ratten.:


Ja, ze heeft me zeker gered. Ik geloof dat ik het zelf ook ooit in dit topic heb gezet, maar dat klopt helemaal. Ze kwam net voor Met-vlekje overleed, een paar weken later en ik had het niet aangedurfd. Nu was ze er al en 'moest' ik wel van haar gaan houden en opnieuw mijn hart openstellen voor zo'n bijzonder contact. Ik had het niet anders gewild en ik besef dat ik nu met het verdriet om Ukje troost kan vinden bij Wurm en het Mini-Man clubje dankzij de invloed van Ukje destijds. Zij heeft me laten zien dat zulke grote liefdes, hoe uniek en eigen ook allemaal, altijd weer op je pad kunnen komen als je het maar (weer) aandurft.
Bericht Geplaatst: wo jun 24, 2015 9:24 am
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Dit heeft echt tijd nodig, heel normaal, dat noemen ze 'rouwen'.... Alleen jammer dat het zo verdomde pijn doet, dat rouwen... Sterkte :hug:
Bericht Geplaatst: di jun 23, 2015 9:22 pm
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Ukje was jouw eerste 'echte' wildje, dat je van baby af aan hebt meegemaakt tot ze een groot Ukje was. Je hebt haar zien opgroeien, ze stal langzaam je hart en verzachtte het verdriet om de krummels. Ik vind het een beetje moeilijk om het hier zo neer te zetten, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat zij je op een bepaalde manier gered heeft. Als zij er niet al was geweest was je misschien nooit meer begonnen aan wilde ratten. Ze was het beste dat je op dat moment kon overkomen. Het is niet meer dan natuurlijk dat je om zo'n groot verlies rouwt. Misschien kun je in het gevoel van haar aanwezigheid wat troost vinden. Ze is zo toch nog een beetje bij je, laat je af en toe merken dat ze nog niet helemaal weg is. Ik heb Frigg (mijn eerste echte wildje) zo nog een hele tijd bij me gehad. Nadat het eerste gevoel van 'je spoort niet' was weggezakt begon het te wennen en voelde het vertrouwd. Ik heb het gekoesterd tot ze verdween. Ik hoop dat je dat met Ukje ook kunt. :hug:
Bericht Geplaatst: za jun 20, 2015 4:47 pm
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
:hug:
Bericht Geplaatst: za jun 20, 2015 12:37 pm
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Och Jill :hug: Dan moet je alles maar even stil zetten hoor. Even een dagje/wat dagen geen email, appjes of andere dingen. Mensen onderschatten het verdriet altijd dat je om een dier kan hebben, maar vergeten dat je er soms net zo intensief voor zorgt als een kind. Neem de tijd om het te verwerken. Een kleine 'vakantie' van alle dingen waar je geen zin in hebt nu. Ukje was jouw kleintje en daar mag je zo veel verdriet om hebben als nodig is, en ook zo lang als nodig is. Gun jezelf die tijd.

Als we iets voor je kunnen doen om je wat rust te gunnen eis ik het dat je het laat weten. ;) :hug:
Bericht Geplaatst: za jun 20, 2015 9:36 am
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Tja zo'n datum komt nu natuurlijk wel weer even binnen. Ach wat een gemis.... :(
Maar weet je, ze zeggen niet voor niets "tijd heelt alle wonden". 't Heeft zijn tijd nodig. En verdrietig zijn heeft toch ook iets menselijks (ook al kan het ontzettend vervelend zijn :x )

Sterkte !
Bericht Geplaatst: za jun 20, 2015 9:25 am
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Ik mis haar zo. :cry:
Afgelopen dinsdag zou ze 2 geworden zijn. Ik was voor die tijd al verdrietig, maar het lijkt wel of het nu allemaal pas echt doordringt. Geen Ukje meer, nooit meer. Wanneer ik in de kooi bezig ben met de Maussies meen ik regelmatig een snuitje of klein handje tegen mijn onderarm te voelen. Ukje was in die zin nooit dominant aanwezig, dat tikje tegen mijn onderarm was altijd het eerste contact. Op de bank denk ik haar schaduw te zien, ze schoot altijd sneller dan het licht over de rugleuning. Soms zeg ik gedachteloos iets in haar stemmetje en krijg dan buikpijn als ik besef dat ze er helemaal niet meer is. Ik heb nergens zin in en alles voelt zwaar. Ondertussen gaat alles door. Dat moet ook, maar soms wil ik alles even stil kunnen zetten en een dag, of dagen, lang kunnen huilen.

Ik weet dat dit weer over gaat, het is niets anders dan met de Krummels, maar ik moest het even kwijt.
Bericht Geplaatst: za jun 20, 2015 8:58 am
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
:hug:
Bericht Geplaatst: ma jun 08, 2015 1:28 pm
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Jullie maken me weer aan het huilen. ;) Bedankt voor de steun en het echte begrip. Wat jij schrijft, Mirjam, zo is het precies.
En ja, bevoorrecht ben/was ik zeker. Ik had haar voor niks in de wereld willen missen. Het is zo onbeschrijflijk mooi om zo'n diertje te zien opgroeien van breekbaar klein poppetje tot de zelfstandige, eigenwijze rat die ze uiteindelijk werd. En hoewel elke rat uniek is heb ik toch weer het geluk dat ik hier nu zit te typen met Wurm op schoot en Mini-Man die in de kooi achter me aan het ravotten is. Zij vangen momenteel ook een groot deel van het verdriet op. Net zoals Ukje dat deed toen de Krummels er niet meer waren. Allemaal uniek, maar wel allemaal even bijzonder.
Bericht Geplaatst: zo jun 07, 2015 10:30 am
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Hier sluit ik me volledig bij aan....
Jij bent een bevoorrecht mens Jill, dit mogen er niet veel meemaken...
Neemt niet aan dat het een enorm verlies is waar je echt nog lang je zware momenten van gaat hebben :hug:
Bericht Geplaatst: za jun 06, 2015 8:12 pm
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Ik heb net dit hele topic door gelezen, wat een bijzonder topic is dit over een heel bijzonder meisje. Ontzettend mooi om op deze manier Ukjes ontwikkeling mee te mogen maken, van een klein mager en uitgedroogd scharminkeltje tot een prachtige volwassen rat.
Jij hebt dat mogelijk gemaakt Jill, jij hebt haar vertrouwen en liefde gegeven en in ruil daarvoor heb je haar vertrouwen en haar liefde gekregen.
Uit naam van Ukje, bedankt lieve Jill :kus:
Bericht Geplaatst: za jun 06, 2015 1:34 pm
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
:hug: Ik vind het net een tweesnijdend zwaard. Alles wat maakt dat ze zo bijzonder zijn, dat de band zo onvergelijkbaar maakt en dat ze zo diep in je hele systeem kruipen, maakt dat je eigenlijk niet meer zonder ze kunt. En dat slijt wel, maar heel langzaam. :(
Bericht Geplaatst: vr jun 05, 2015 3:11 pm
  Berichttitel:  Re: Uk topic  Antwoord met een citaat
Dankjullie. :hug:
Het zal weer tijd nodig hebben. Een paar weken geleden zag ik onverwacht een filmpje van de Krummels (bestand op de laptop aangeklikt waarvan ik niet wist wat het was). Het was de eerste keer dat ik bij het (onverwacht) zien van die koppies oprecht moest lachen zonder tranen van het gemis en een steek van pijn. Ik mis ze altijd, maar ik kan nu vooral genieten van het feit dat ik ze heb gekend en zo veel moois van ze heb gekregen. Ik weet dat dat ook met Ukje gaat komen, maar nu weet ik soms niet hoe ik het heb. :(
Bericht Geplaatst: vr jun 05, 2015 1:47 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group ColorizeIt.
phpBB.nl Vertaling