Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Kleintje
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=11&t=18524
Pagina 1 van 1

Auteur:  RattenFreakLaura [ do jul 17, 2014 5:29 pm ]
Berichttitel:  Kleintje

Hey hey,

Nadat wij van vakantie terug zullen zijn wat ..... is. Willen wij graag 1 kleintje erbij hebben voor Cherry. Zodat Cherry weer kan beschermen en ze vind een kleintje erbij wel leuk. Zolang het er maar geen twee worden.

Weet iemand waar ik al terecht kan hiervoor?

Laura

Auteur:  RattenFreakLaura [ do jul 17, 2014 5:33 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

deze mag gesloten worden heb een verwacht nestje gevonden.

Auteur:  Jill [ do jul 17, 2014 5:38 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Het is tegenover een ritten niet echt eerlijk om er maar eentje te nemen. Rittens hebben een speelkameraadje nodig, aangezien Cherry al een stuk ouder is lukt dat niet. Dan heb je kans dat het voor Cherry ook vervelend is, zo'n stuiterbal. Als rittens met elkaar kunnen spelen heeft een oudje er geen last van.

Ik weet niet waar je een nestje hebt gevonden, maar als het goed is zal je bij een goede rattery of opvang ook niet 1 ritten meekrijgen als je geen leeftijdsgenootje hebt.

Auteur:  Jill [ do jul 17, 2014 5:41 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Ik heb je topic trouwens even verplaatst naar 'Aanschaf'.
Ik lees nu ook pas dat je er pas een ratje bij wilt na de vakantie, dan is Cherry wel erg lang alleen. Laatst zocht je naar een ouder opvangertje, is er een reden dat je dat nu niet meer wilt?

Auteur:  Vera [ do jul 17, 2014 6:24 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Heel lief Laura, dat je een maatje zoekt voor Cherry, maar ik ben het wel eens met Jill.

Jij zou als klein kind toch ook niet altijd met een bejaarde willen zitten? Jij zou dan ook een vriendinnetje van ongeveer jou leeftijd willen hebben om lekker mee te spelen en die bejaarde kan dan naar jullie spelletjes kijken.
Zo moet je het ongeveer voorstellen hoe het met ratjes ook is. Jonge ratjes willen heel veel spelen en oudere ratten willen dat veel minder dus als je een kleintje erbij wil, dan moet je 2 kleintjes nemen zodat ze samen lekker kunnen spelen en daarna lekker bij Cherry te gaan slapen. Zo hebben alle 3 de ratjes er wat aan. En voor jezelf is het natuurlijk ook leuker, om 2 jonge ratjes te nemen.

Of als je echt maar 1 ratje erbij wil, kun je het best een wat ouder ratje voor Cherry zoeken, die ook al wat rustiger is en niet meer alleen maar wil spelen.

Auteur:  RattenFreakLaura [ do jul 17, 2014 8:34 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Weetje wat ik nu is zie wat opvallend is vorige keer was het dat ik juist een jonger ratje erbij zou nemen zodat ze kan spelen en niet persee een ouder ratje. Maar ja ik heb een kandidaat gevonden die morgen al langs kan komen maar omdat wij al bijna weg gaan zijn we bang dat er iets fout zal gaan omdat ze verzorgt worden door de buren en niet veel uit hun kooi zullen komen. Dit is vorig jaar ook zo gegaan.

Auteur:  Vera [ do jul 17, 2014 8:59 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Misschien was Cherry de vorige keer ook wat jonger dat we dat doen zeiden? Nu begrijp ik dat ze echt al een ouder ratje is, daar kun je geen jong ratje/ritten bij zetten. Ik heb je in mijn vorige post uitgelegd waarom niet, dat je er in dat geval 2 jonge ratjes bij moet zetten

ik kan me voorstellen dat je het wel spannend vind als de buren haar zouden moeten introduceren. Ik ben met je eens dat dat geen goed idee is. Maar misschien kun je anders je ratje onderbrengen bij ervaren rattenhouders/rattenopvang die de koppeling/intfoductie dan voor jou doen?

wel vind ik het nog steeds hartstikke goed dat je een nieuw maatje zoekt voor Cherry en ik hoop dat je een beetje snapt welke tips we proberen te geven zodat jij en Cherry het het fijnste hebben!

Auteur:  RattenFreakLaura [ do jul 17, 2014 9:19 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Ik ben zelf nog twee weken thuis dus het zou geen probleem kunnen zijn. We willen eventueel ook nog overwegen twee jonge rittens erbij te nemen. Maar we twijfelen enorm.

Auteur:  RattenFreakLaura [ do jul 17, 2014 9:50 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Wij besluiten voorlopig Cherry tot na de vakantie zo te laten omdat ze zich zo op haar gemakje voelt. Aangezien ze dagelijks slaapt en hier heel veel aandacht krijgt. Na de vakantie gaan we kijken voor twee kleintjes erbij.

Auteur:  RattenFreakLaura [ do jul 17, 2014 9:58 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Ik zou graag willen dat dit bericht weggehaald wordt omdat hier mijn vakantie datums instaan. Of gewijzigd worden

Auteur:  mandy [ do jul 17, 2014 10:15 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Topics worden niet zomaar verwijderd. Ik heb de datum aangepast.

Auteur:  Vera [ vr jul 18, 2014 10:26 am ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Wat goed Laura dat je gaat voor 2 rittens erbij! Dat vind ik echt fijn om te merken. Dat je het beste wil voor Cherry.

jammer dat ze pas na je vakantie erbij komen. Maar soms is niet altijd alles mogelijk wat je misschien zou willen.
ik ben heel benieuwd hoe het dan gaat. Dat laat je wel even weten toch?

Auteur:  RattenFreakLaura [ vr jul 18, 2014 6:08 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Ja helaas. Maar komt goed! Staan op de lijst voor twee kleintjes. Ben benieuwd! Laat het zeker weten!

Auteur:  vicky [ vr jul 18, 2014 11:01 pm ]
Berichttitel:  Re: Kleintje

Wat fijn dat het toch twee rittens gaan worden, super Laura. Jammer dat het niet eerder gaat lukken, maar fijn om naar uit te kijken als je terug bent van vakantie. Fijne vakantie gewenst en hou je ons op de hoogte hoe de intro van de rittens met Cherry gaat?

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/