Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Twee nieuwe rittens - ruzie!
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=11&t=19751
Pagina 1 van 1

Auteur:  Karin.O [ zo aug 30, 2015 6:40 pm ]
Berichttitel:  Twee nieuwe rittens - ruzie!

Wie heeft er een tip voor mij, ik heb nu 8 ratjes waarvan ik er 2 (nu 8 weken oud) een week geleden bij heb gezet. Maar de andere 6 blijven vervelend tegen ze doen terwijl ik het hok helemaal heb schoongemaakt en ik heb ze eerst allemaal in een neutrale bak gezet zodat ze kennis konden maken met elkaar en dat ging ook super maar zodra ze met zijn alle het hok in gaan is het ruzie. Gebruik ook al een planten spuit dat werkt ook wel even, maar er is er 1 bij die vooral meer dominant gedrag toont door te egelen die zetten we ook voor straf even apart en als ze er weer bij mag gaat het even goed maar daarna begint het weer :(
PS. het zijn allemaal vrouwtjes.
Bedankt alvast,
Groetjes, Karin

Auteur:  Tuin [ zo aug 30, 2015 7:58 pm ]
Berichttitel:  Re: Twee nieuwe rittens - ruzie!

Zou je iets uitgebreider de intro uit kunnen leggen?

Het lijkt mij dat je de intro te kort doet. Uiteraard zal er gekibbeld en geegeld worden. Ze moeten immers even bepalen wie welke rang heeft. Zolang het daarbij blijft zou ik me geen zorgen maken en de intro in een duna voortzetten.
Als er echt gebeten word met bloed etc dan moet je ze uiteraard wel uit elkaar halen.

Auteur:  rattepa [ zo aug 30, 2015 9:32 pm ]
Berichttitel:  Re: Twee nieuwe rittens - ruzie!

Als het in de kleine kooi goed gaat kun je ze daar gewoon wat langer in laten. Maakt niet zoveel uit. Als je ze dan in de grote kooi doet haal je daar alle verstopplekjes als tunnels, huisjes en hangmatten uit. Kale kooi dus. Dan gaan ze zich vervelen en kruipen ze bij elkaar. Ook hoeft er dan niets als territorium verdedigd te worden. Als dat goed gaat kun je langzamerhand weer spul terug hangen.
Lees ook nog even op de site na, daar vind je ook uitleg. Succes!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/