Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Vraagje over tralies van de kooi.
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=12&t=12446
Pagina 1 van 1

Auteur:  mandy-vb [ ma apr 23, 2012 7:04 pm ]
Berichttitel:  Vraagje over tralies van de kooi.

Hoi allemaal,

Ik heb toen ik mn 2 kleintjes kocht een cavia kooi aangeschaft omdat deze groter zijn dan de kooien die ik had. Ik heb daar toen die tijd gaas voorheen gespannen zodat ze niet door de tralies konden komen.
Nu wil ik dat gaas er af halen omdat ik steeds mn armen helemaal openhaal door de scherpe randen en ik wil niet dat mijn kleintjes dit ook gebeurd, nu ben ik alleen bang dat ze zichzelf wel door de tralies kunnen heen wurmen.

Weten jullie misschien een oplossing voor als ze wel door de kooi heen komen wat ik er dan voor kan doen wat niet scherp is?

Bedankt alvast!

Auteur:  M&M's team [ ma apr 23, 2012 7:24 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Maar waarom heb je een caviakooi gekocht voor ratjes ? Gaas om een kooi spannen kan heel gevaarlijk zijn omdat de ratjes, zeker als ze nog klein en kwetsbaar zijn, klem kunnen komen te zitten tussen de tralies en het gaas. Bovendien zijn de meeste caviakooien niet hoog genoeg voor ratjes. Ratjes moeten n.l. lekker kunnen klimmen terwijl cavia's dat nooit zullen doen. Cavia's hebben dus een groter bodemoppervlak nodig dan ratjes (maar ratjes toch ook minimaal 50x80 cm.) en ratjes hebben meer hoogte nodig dan cavia's. En omdat Cavia's veel groter zijn dan ratjes staan de tralies van caviakooien ook nog veel te ver uit elkaar voor ratjes.

Auteur:  Vera [ ma apr 23, 2012 7:29 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Ik denk ook dat de beste optie is om je cavia kooi te verkopen en een rattenkooi te kopen, bijvoorbeeld een ferplast Jenny.

Auteur:  mandy-vb [ ma apr 23, 2012 7:30 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Ik had eerder (voordat ik hun kocht) een vogelkooi tot mijn beschikking, toen woonde ik nog in een groot huis, nu ben ik gaan samenwonen en is het huis van mij en mn vriend niet zo groot om een mega hok in te zetten. De ''cavia'' kooi heeft mijn moeder voor mij gekocht, als kadootje. En ik wil natuurlijk niet ondankbaar overkomen.
Ik wil nu opzoek naar een andere kooi die niet zo groot is als de vogelkooi die ik had daarom ben ik dit topic eigenlijk een beetje begonnen. Misschien dat iemand voor mij handige tips heeft voor een nieuwe kooi (misschien dat ik het in mijn vorige berichtje verkeerd geformuleerd heb.)

Auteur:  Vera [ ma apr 23, 2012 7:33 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Bekende beginners kooien zijn bijvoorbeeld een ferplast jenny, 80x50x80 (lxbxh) of de furet XL 80 x 75 x 86,5 cm.
Deze zijn op internet vaak ook tweede hands te koop, erg fijne kooien al zeg ik het zelf. Ik persoonlijk vind de Jenny fijner, maar dat komt omdat deze net wat kleiner is waardoor het wat makkelijker in je kamer past en deze minder diep is, als je niet zo groot bent is dat makkelijker met inrichten.

Lees ook eens deze site, daar staat veel informatie en verschillende kooien: http://www.ratjes.nl/huisvesting

Auteur:  M&M's team [ ma apr 23, 2012 7:38 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Mijn tip: Op marktplaats of op rattenfora zoeken naar een geschikte kooi. B.v, zoals Vera zegt, een ferplast Jenny (50x80 en 80 hoog), die is groot genoeg voor 2-4 ratjes. Bovendien is het bodemoppervlak van een Jenny kleiner dan het bodemoppervlak van een voor cavia's geschikte caviakooi.

Auteur:  mandy-vb [ ma apr 23, 2012 7:39 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Bedankt voor de reactie's!
Ik heb vriendlief even heel schattig aangekeken en ik mag weer een soort voilaire achtig hok aanschaffen dus heb gelijk even op marktplaats gekeken en een bod geplaatst bij een hok :D
Nu nog hopen dat hij word geaccepteerd :fluiten:

Auteur:  Vera [ ma apr 23, 2012 9:10 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Een volliere is leuk, maar kijk goed of er ook voldoende bodem oppervlakte is. Ratten zijn dol op klimmen maar zeker als ze wat ouder worden is de bodem ook er belangrijk. Ze vinden het heerlijk om daar ook een beetje doorheen te scharrelen (ook als ze nog jong zijn!).
Ook scheeld het met schoonmaken, met de frequentie van schoonmaken. Hoe groter het bodem opp. des te meer ruimte en dus ook minder snel vies.

Auteur:  mandy-vb [ ma apr 23, 2012 9:17 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

BEdankt voor de tip zal er goed op letten.
Mn bod is geaccepteerd en ik ga het hok donderdag bekijken.

Auteur:  Vera [ ma apr 23, 2012 9:27 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Succes!

Auteur:  mandy-vb [ ma apr 23, 2012 9:33 pm ]
Berichttitel:  Re: Vraagje over tralies van de kooi.

Vera schreef:
Succes!


Thanx!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/