Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Bodembedekking
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=12&t=19749
Pagina 1 van 1

Auteur:  KathleenB [ za aug 29, 2015 11:29 pm ]
Berichttitel:  Bodembedekking

Hallo allemaal,

Na een paar jaar zonder sta ik op het punt om weer nieuwe ratjes te nemen.
Vroeger had ik altijd zaagsel in de kooi liggen maar ik lees nu dat dat zo verschrikkelijk slecht is.

Daarom vroeg ik mij af, wat gebruiken jullie? wat bevalt het best (qua opname urine & geur)?

Groetjes Kathleen!

Auteur:  Tenmashi [ zo aug 30, 2015 11:07 am ]
Berichttitel:  Re: Bodembedekking

Yep, zaagsel is helaas te stoffig en soms ook nog eens van naaldbomenhout waardoor 't in combinatie met urine schadelijk is.

Zelf gebruik ik net als veel andere kartonsnippers, deze zijn van verschillende merken verkrijgbaar bij webshops. De kartonnen vierkantjes zijn van Ecobed, BedXcel; GreenMile zijn dunnere slierten; en Finacard zijn kleine snippers.

Daarnaast gebruik ik toiletjes waar de ratten het meeste in poepen, daarin heb ik Back2Nature omdat dit goed vocht opneemt. Sommigen gebruiken B2N voor de hele bodem, maar mij is dat wat te duur (maar ik heb ook meerdere grote kooien ;) ).

Auteur:  Marjoleine [ di sep 01, 2015 3:18 pm ]
Berichttitel:  Re: Bodembedekking

Ik gebruik ook kartonsnippers.
In de toiletjes gebruiken we een bodembedekking die lijkt op back 2 nature, ik ben het merk alleen even kwijt :)

Auteur:  Vera [ di sep 01, 2015 6:59 pm ]
Berichttitel:  Re: Bodembedekking

Biolitter? of hoe dat spul ook heet, happy ferret ofzo?

Auteur:  Marjoleine [ vr sep 04, 2015 11:57 am ]
Berichttitel:  Re: Bodembedekking

Ja, Biolitter is het!

Auteur:  sopje [ zo sep 06, 2015 11:12 pm ]
Berichttitel:  Re: Bodembedekking

Ik gebruik Back2Nature in het toiletje en een laagje onder Finacard op de bodem van de kooi. Dit bevalt erg goed. De poepbak maak ik elke dag schoon en de bodem om de paar weken en dat gaat erg goed.
Recent heb ik Corbo in de wc geprobeerd. Qua luchtjes en urine werkt het net zo goed had ik het idee, maar als het op de grond valt dan doet het meer pijn aan mijn voeten (en ze vegen nog wel eens iets uit de wc en kooi). Ook heb ik Ecobed geprobeerd en dat blijft wel iets beter in de kooi liggen dan Finacard, maar het is harder en ik heb toch de voorkeur voor het iets fluffier Finacard om mijn heren in te zien graven. Bovendien poepen onze heren ook buiten het toilet en vind ik het makkelijker opruimen van de Finacard dan tussen de Ecobedstukjes.
Volgens mij is er best veel goede keus en is het dus ook wat je zelf het fijnste vindt en makkelijkst aan kan komen (welke webshop je voorkeur heeft/ toeval ivm andere bestellingen/ een winkel in de buurt die iets verkoopt).

Ik heb een redelijk hoge kooi (voilere) en vond nog het vervelendste alle plateaus schoonmaken, omdat ze daar bij ons ook regelmatig op plassen. Nu heb ik alle plateaus met fleecedoekjes bedekt en die was ik regelmatig, dat vind ik makkelijker verschonen. Ik heb kooien op internet gezien van nette ratten met alleen fleece overal en een toiletje met Corbo of B2N, dat kan dus ook soms.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/