Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Zelfbouwkooi
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=12&t=8371
Pagina 1 van 1

Auteur:  RTTM [ di mei 31, 2011 4:51 pm ]
Berichttitel:  Zelfbouwkooi

Hoi! Bij een beetje gebrek aan geld en toch de wil om ratjes te nemen, dacht ik misschien aan een zelfbouw kooi. Ik heb een boekenkast waarvan ik bereid ben die op te offeren, ik zou dan gaten in de planken maken e.d., ongeveer dit idee: http://users.telenet.be/annikassite/kooien/rattenkoois5.jpg

Maar.. ik vraag me af hoe ik daar deurtjes in ga krijgen. Heeft iemand misschien ideeën/ervaringen/tips voor me?


*Berichtje toegewezen aan RTTM, mod RP*

Auteur:  Rianne22 [ di mei 31, 2011 5:06 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Persoonlijk zou ik voor zoiets zelf nooit gaan. Ik ken wel mensen die dit ook iets vergelijkbaars hebben gemaakt, maar zelf vind ik dat niet hygiënisch (als het van hout wordt gemaakt in ieder geval). Deze mensen zijn trouwens na een tijdje alsnog overgestapt op een kooi die gemakkelijker schoon te maken is, en die ook gemakkelijker opnieuw en anders in te richten valt (dus standaard kooien die in winkels te koop zijn of aluminium (zelfbouw) kooien. Daarnaast lijkt het me ook niet veel goedkoper om zo'n kooi te maken hoor, als je goed zoekt zijn er ook goedkope kant en klare kooien te koop (als het alleen om het financiële plaatje gaat dan).

Auteur:  RTTM [ di mei 31, 2011 5:31 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Ok, bedankt :) Ik ben dezelfde als hierboven alleen ik was mijn gebruikersnaam kwijt.. :roll:

Auteur:  M&M's team [ di mei 31, 2011 5:47 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Hier op het forum of op Marktplaats worden soms nog bijna nieuwe 2e hands kooien te koop aangeboden.
Maar je zegt dat je een beetje gebrek aan geld hebt. Realiseer je je wel dat de dierenartskosten voor ratjes soms behoorlijk op kunnen lopen ?

Auteur:  RTTM [ di mei 31, 2011 5:53 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Dierenartskosten betalen mijn ouders, ik betaal alleen de kooi zelf :)

Auteur:  M&M's team [ di mei 31, 2011 6:00 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Weten je ouders dan dat de dierenartskosten best hoog kunnen zijn ? Hebben jullie daar afspraken over gemaakt ? Zijn ze ook bereid een tumorverwijdering van meer dan € 100,00 (inclusief medicatie is dat geen extreem hoog bedrag) te betalen ? Het zullen de eerste ouders niet zijn die dat niet zien zitten hoor.

Auteur:  Marjoleine [ di mei 31, 2011 6:14 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

En veel boekenkasten zijn niet erg diep wat er voor zorgt dat een rat zich niet goed kan keren.

Auteur:  Lilian [ wo jun 01, 2011 9:59 am ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Ze hebben prachtige 2ehands kooien hoor op MP of hier op het forum.

Ik heb mijn voiliere gekocht voor 50 euro op MP. Op wat zeer kleine beschadigingen na een prachtige kooi.

Auteur:  Bikkeltje [ wo jun 01, 2011 5:29 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Ik heb zelf een houten zelfbouwkooi gehad, en de nadelen ervan aan den lijve ondervonden. Mijn ratten knaagden de kooi aan, zodat ik em niet goed meer schoon kon maken. Behalve dat je dat ruikt, krijg je ook ziekteverwekkers en mijt en schimmels er lastiger uit. En als je dan een keer de pech hebt dat je een schimmel in je groep hebt zitten, dan krijg je die er alleen uit als je de kooi afdankt.
Als tijdelijke oplossing is het bruikbaar, vrij goed zelfs mits de maten goed zijn, maar zodra het hout raakt aangeknaagt zul je uiteindelijk de kooi af moeten danken. Ik denk dat je beter af bent als je op mp of hier een 2e hands aanschaft.

Auteur:  RTTM [ wo jun 01, 2011 10:25 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Goed, dan toch maar hard gaan sparen voor een kooi, haha! Is het ook mogelijk om een aantal oude hamster en konijnenkooien aan elkaar vast te maken? Die heb ik in overvloed namelijk.

En M&M's Team, mijn ouders zijn niet harteloos. Ze hebben ook ooit 95 euro betaald voor de operatie van mijn hamstertje Mikey, omdat hij zijn eigen pootje eraf had geknaagd toen hij 's nachts vastzat...

Auteur:  M&M's team [ do jun 02, 2011 2:39 am ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Fijn dat jou ouders de nodige dierenartskosten wél willen betalen :thumbsup: Maar er zijn écht ouders die dat dus niet willen en het beestje dan maar met b.v. een gezwel rond laten lopen tot het vanzelf doodgaat :roll:, daarom vroeg ik het.

Auteur:  Marjoleine [ do jun 02, 2011 7:45 am ]
Berichttitel:  Re: Zelfbouwkooi

Kooien aan elkaar koppelen kan wel, ligt het wel aan de formaten van de kooien zodat een rat zich nog kan keren (minimaal 45cm diep) en met konijnenkooien zou je even moeten uitzoeken of de tralieafstand niet te groot is zodat de ratten er niet opeens naast staan :clown:

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/