Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Zelf rattenvoer maken?
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=13&t=13537
Pagina 1 van 1

Auteur:  RattenFreakLaura [ zo aug 12, 2012 4:58 pm ]
Berichttitel:  Zelf rattenvoer maken?

Hey,

Ik krijg over 3 daagjes mijn 2 nieuwe rittens. Maar wil zelf voer maken.

Weten jullie toevallig wat er in het voer moet zitten en wat je het beste allemaal kan gebruiken.

Groetjes Laura

Auteur:  Vera [ zo aug 12, 2012 5:18 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelf rattenvoer maken?

Ik zou het zo niet weten, ik meng ook wel een beetje. Maar mijn basis is nog altijd dwergkonijnen voer, waar ik dan dingen aan toevoeg (zoals ook rattenvoer en losse granen en groenten).
Je zou de zoekfunctie van het forum eens kunnen gebruiken, volgens mij is er best wel wat te vinden.

Auteur:  RattenFreakLaura [ zo aug 12, 2012 6:05 pm ]
Berichttitel:  Re: Zelf rattenvoer maken?

Bedankt voor de tip

Auteur:  Marjoleine [ ma aug 13, 2012 10:50 am ]
Berichttitel:  Re: Zelf rattenvoer maken?

Ik zou eerst een goed rattenvoer voeren en dan de tijd nemen om te lezen en leren over zelf voer mengen.

Je kan een voer mengen op basis van een konijnenvoer zonder staafjes. Je kan dan bijvoorbeeld muesli toevoegen, hoogwaardige hondenbrokjes, pasta, gedroogde groente/kruiden.
Bij het mengen op een bestaand voer hoef je geen supplementen bij te geven omdat deze aan het konijnenvoer zijn toegevoegd. Het nadeel vind ik dat er brokjes inzitten waarvan ik niet weet wat het is en dat er niet op staat hoeveel van welke ingrediënten erin zitten.

Zelf meng ik op basis van hele granen volgens de scuttling gourmet. Alle ingrediënten in mijn voer voeg ik los toe, dus hele granen, bewerkte granen, zaden, gedroogde groente en kruiden en eventueel een bron van eiwitten. Zelf geef ik eiwitten als snack erbij in de vorm van (gedroogde) vis/zeedieren, hoogwaardig honden/kattenvoer, gemengde insecten, gekookt/gebakken ei ect.
Het voordeel is dat ik precies weet wat ik geef en ik steeds wat kan afwisselen met de ingrediënten en kan aanpassen op de behoeften van de groep. Het nadeel is dat er in de losse ingrediënten geen extra vitamines en mineralen zijn toegevoegd zoals dat wel bij een volledig voer wordt gedaan, je moet dus supplementen geven om tekorten op te vangen.

Als je geïnteresseerd bent in zelf mengen kan je the scuttling gourmet bestellen, het is alleen wel Engels. http://www.shunamiterats.co.uk/scuttling.shtml
De supplementen kan je bestellen bij de Nederlandse Ratrations website: http://www.ratrations.nl ... zij verkoopt ook voer op basis van te scuttling gourmet en andere leuke en lekkere dingetjes voor ratten.

Ik bestel nu trouwens veel ingrediënten bij http://www.dierenkruiden.nl en http://www.baroen.nl ... ratrations gaat het assortiment losse ingrediënten nog uitbreiden als het beter gaat lopen, maar ze is pas net begonnen :)

Auteur:  RattenFreakLaura [ ma aug 13, 2012 10:56 am ]
Berichttitel:  Re: Zelf rattenvoer maken?

Dankje wel voor de informatie :knikt:

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/