Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Ratjes eten hun droogvoer niet
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=13&t=13699
Pagina 1 van 1

Auteur:  Montana [ zo aug 26, 2012 8:17 pm ]
Berichttitel:  Ratjes eten hun droogvoer niet

Hoi!

Ik heb sinds gisteren (voor het eerst) 3 lieve, speelse ratjes in huis. Ik maak me echter wat zorgen. Hoewel ze dingen als stukjes kaas, paprika en pasta maar al te graag opeten, raken ze hun droogvoer amper aan. Ze zijn ongeveer 4 weken oud. Moet ik ze wat tijd geven? Of is er wat anders aan de hand? Ze krijgen trouwens Rat Complete van Versele-Laga.

Auteur:  elfje [ zo aug 26, 2012 9:15 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten hun droogvoer niet

is dat een lab brok, oh nee dat is de rat en mouse pro he, van versele laga?
gewoon wat tijd geven, niet teveel erbij geven anders raken ze daar vol van en dat vinden ze natuurlijk lekkerder.

Auteur:  Rapalje [ zo aug 26, 2012 9:18 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten hun droogvoer niet

Ze zijn ook wel heel erg jong om al verhuisd te zijn, normaal is dat pas met 6 weken. Denk dat het allemaal wat heftig voor ze is, maar uiteindelijk zullen ze wel wennen.
Daarnaast geef je misschien wat veel extraatjes? Zijn maar kleine beestjes dus ze eten nog niet zoveel. Misschien hebben niet meer zo'n honger door de kaas, paprika en pasta :P
Zolang ze verder vrolijk en levendig zijn zou ik me niet zo druk maken, gewoon lekkere dingen blijven geven en dan zal het wel goed komen.

Auteur:  Montana [ zo aug 26, 2012 9:45 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten hun droogvoer niet

Het is een universele brok, zodat ze niet kunnen gaan selecteren (ik had begrepen dat dat beter was). Om de zoveel tijd bied ik iets aan, zoals een klein kaasje, om te checken of ze honger hebben. Ze trekken het dan altijd nogal agressief uit mijn handen, dus ben ik bang dat ze echt honger hebben :confused:

Auteur:  rattepa [ zo aug 26, 2012 10:09 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten hun droogvoer niet

Nope, als ze écht honger hebben eten ze alles...

Auteur:  mirjam [ ma aug 27, 2012 8:19 am ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten hun droogvoer niet

Bepaalde dingen kunnen ze nogal fanatiek uit je handen trekken, kaas is daar één van. :lol: Vis, kip, ei zijn ook van die dingen, ze kunnen dan net gegeten hebben, maar dat is zo lekker dat moeten ze hebben.
Met universele brokken kunnen ze idd niet selecteren, maar het ook wel weer wat saai voor ze. Ik heb het voer eens opgezocht en het eerste wat me opviel is dat het eiwitgehalte vrij hoog is. Voor jonge ratten in de groei prima, maar voor volwassen ratten teveel waar vooral mannetjes op latere leeftijd last van kunnen krijgen.
Je kan het voer ook mengen met wat ongezoete muesli.
Hier eten mijn ratten ongeveer 15 gram droogvoer per dag per rat. Hele jonge ratjes eten misschien iets minder al kunnen die soms ook aardig wat wegstouwen als ze in de groei zijn. Maar dan heb je een beetje een idee hoeveel ze per dag zouden moeten eten.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/