Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Maiskolven invriezen?
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=13&t=13917
Pagina 1 van 1

Auteur:  Monique & harem [ do sep 13, 2012 8:20 pm ]
Berichttitel:  Maiskolven invriezen?

Mijn ouders zijn schatten. Ze fietsen regelmatig hele einden en dan heeft m'n vader altijd z'n snoeischaartje bij zich om enkele maiskolven te scoren.

Nu kwam hij er net weer 6 brengen. Hardstikke lief maar mijn ratten krijgen echt niet elke dag een kolf met z'n drietjes... kun je de kolven ook invriezen? Hebben jullie daar ervaring mee?

Auteur:  Marjoleine [ do sep 13, 2012 8:25 pm ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

Ik denk dat je ze het beste even kan blancheren voordat je ze invriest :)

Auteur:  Miss.J [ do sep 13, 2012 8:33 pm ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

Even voor je gegoogeld :mrgreen:

U kunt maïs ook invriezen. Ontdoe de kolven dan eerst van de bladeren en vries de kolven meteen in. Hoe eerder de kolven zijn ingevroren, hoe beter de smaken behouden blijven.

Succes!

Auteur:  Dimphy [ zo sep 23, 2012 10:32 am ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

Ik laat ze altijd gewoon drogen. Krijg je harde maiskorrels die ook door voer zitten enz. Werkt ook prima!

Auteur:  Monique & harem [ di okt 02, 2012 11:36 am ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

Ik heb ze na het bericht over het invriezen gelijk in de vriezer gemikt. En er nog geen uitgehaald omdat ze bij ons nog steeds 'vers' van het land te halen/plukken/ontvreemden zijn. :mrgreen:

Auteur:  Miss.J [ di okt 02, 2012 7:55 pm ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

ben benieuwd, laat het maar eff weten hoe ze uit de vriezer komen... :shock:

Auteur:  Jill [ do okt 04, 2012 2:40 pm ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

Ben ik ook wel benieuwd naar! :knikt:

Ik droog ze meestal, heb er deze week ook nog snel wat gejat :lol: voor het weer van het land is. Maar nu begrijp ik waarom rattenplagen zo'n schade aan kunnen richten aan de oogst; zo'n gedroogde kolf is in de grote kooi (10 ratten) binnen een kwartier volledig kaal. :mrgreen:

Auteur:  Monique & harem [ do okt 04, 2012 4:17 pm ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

Vanmiddag als ik thuis kom (het is tenslotte dierendag) gaat er een uit de vriezer... Ik laat jullie weten hoe het gaat. :D

Auteur:  Monique & harem [ vr okt 05, 2012 8:45 am ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

ik heb gisteren toen ik thuis kwam van mijn werk gelijk 1 kolf uit de vriezer gehaald en die halverwege de avond bij de heren in de kooi gemikt. Een topje er af voor mijn oude man Joes en de rest van de kolf voor de doerakken Bing en Bono. En hij was al heeeeeeel snel erg aangevreten dus het gaat goed en het smaakt blijkbaar ook goed. :D Toch nog maar even de boer op om te kijken of ik nog wat kan scoren. :mrgreen:

Even off topic anekdote: Mijn moeder belde laatst of ik nog wat ruimte in mijn vriezer had voor groenten die zij had ingemaakt of gekookt of whatever... ik: "Nee mam sorry!". Mam: "hoezo niet, zoveel ruimte heb jij toch niet nodig?". Ik: "Euhmmm, maar al m'n laden zitten vol met boerenkool en maiskolven voor de ratten." :whaha: Mam snapt het niet zo goed... :fluiten:

Auteur:  Jill [ vr okt 05, 2012 12:21 pm ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

Ah, invriezen kan dus prima, mooi om te weten!

Hihi, heerlijk die niet-rattenmensen die het niet snappen. :mrgreen: Ik heb in de vriezer in principe 1 'dierenlade', daar ligt vlees voor de hond en katten in en de houten spullen van de ratten. Gisteren was er echter te weinig plek dus heb ik wat trappetjes in de lade met brood gelegd. Dat gezicht van Tonnie was echt leuk, die verwacht nu mijt of luizen in zijn brood denk ik. :lol:

Auteur:  Willemijn [ vr okt 05, 2012 12:27 pm ]
Berichttitel:  Re: Maiskolven invriezen?

Wij hadden tot voor kort een koel/vries combinatie in de gangkast staan. Daarin bewaarde ik altijd de onderste lade voor gestorven ratjes die ik dan kon bewaren tot we weer naar mijn ouders gingen om ze te begraven. Helaas is dat ding stuk gegaan en de 'gewone' vriezer gebruiken we voor eten, dus ik wil toch wel weer gauw een nieuwe koel/vries combinatie!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/