Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Ratjes eten bakje niet leeg
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=13&t=16122
Pagina 1 van 1

Auteur:  AnnaAnjo [ vr maart 22, 2013 7:53 pm ]
Berichttitel:  Ratjes eten bakje niet leeg

Mijn ratjes zijn momenteel aan de Xtra vital, en ze eten bijna alles van dit voer behalve de langwerpige groenige/bruinige brokjes.
Ik lees overal dat ik dan het bakje gewoon niet moet (bij)vullen en dat ze het uiteindelijk wel opeten. Nu heb ik dat een paar keer geprobeerd maar zelfs na 2 dagen geen ander voer (behalve beetje vers fruit) vertikte de dames om het op te eten. Ja een paar brokjes maar voor de rest niet. Ze zijn gewoon te kieskeurig :roll:

Moet ik het gewoon volhouden? Of maakt het niet uit dat ze van deze brokjes niet al te veel eten?
Ik wil niet dat ze verhongeren? Maar ook niet dat ze bepaalde voedselstoffen niet binnen krijgen!

In het begin had ik ander voer en daar zaten soort gelijke brokjes in en die aten ze ook niet op. Vandaar dat ik over gestapt ben naar dit voer. (Maar hier zitten ze dus ook in)
Ik heb nog nagedacht om alles in 1 labbrokken te kopen. Maar die kan ik alleen in verpakking van 2,5 kilo vinden en als ze dat ook vertikken om te eten is ook zo wat....

Wat kan ik het beste doen? :)

Auteur:  Bernadette [ vr maart 22, 2013 8:03 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten bakje niet leeg

Naar wat ik gehoord heb, eet bijna geen een rat dat op en er zit niets in dat echt essentieel is of niet in de rest zit. Ik heb ook een poos geprobeerd ze het op te laten eten, uiteindelijk liet ik het maar zo.
Maar voor de zekerheid zou ik nog even wachten tot iemand antwoord geeft die het wel zeker weet :P

Auteur:  Marjoleine [ vr maart 22, 2013 9:15 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten bakje niet leeg

Sommigen zeggen dat ze juist belangrijk zijn omdat daar de vitaminen inzitten en anderen zeggen dat het niet uitmaakt omdat het alleen maar graskorrels oid zijn. Dus wat waar is, misschien verschilt het per voeder :weetniet:

Hoeveel geef je ze per dag? Zo'n 15 a 20 gram per rat per dag is genoeg, vooral als daarnaast ook nog extra's worden gegeven :)

Auteur:  AnnaAnjo [ vr maart 22, 2013 9:53 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten bakje niet leeg

2 ratjes en ik geef tussen de 35 en 40 gram. En dan vaak nog wat fruit of wat groenten savonds. En afentoe wat gedroogd brood of wat toast.
Maar zelfs als ik ze niets extra geef of alleen van die korrels dan eten ze dr bijna niks van :) Ze vinden ze gewoon niet lekker denk ik?!

Voor de rest zijn ze niet overdreven mager of dik :) Gewoon twee meisjes in de groei ;)

Auteur:  Rusky [ zo maart 24, 2013 12:59 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratjes eten bakje niet leeg

Mijn ratten aten die staafjes uit de xtra vital ook niet, ben toen over gestapt op science selective, dat vonden ze net zo lekker en kregen ze tenminste alles(op dierlijke eiwitten na) wat ze nodig hadden.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/