Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Is dit slecht???
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=13&t=6233
Pagina 1 van 1

Auteur:  Marit [ za aug 07, 2010 8:26 am ]
Berichttitel:  Is dit slecht???

Hallo allemaal,

sinds kort heb ik 3 nieuwe vriendjes,super lieve mannetjes zijn het.
Ze eten eigenlijk goed,hun voer,ei,garnaaltjes,rattensnoepjes enz enz.
Maar als ik ze groente of fruit geef blijft dit altijd standaard liggen.
Heb van alles al geprobeerd,appel,wortel,brocolli,sla,witlof enz enz maar het lijkt of ze echt tegen fruit en groente zijn.
Hoe krijg ik mijn ratjes zover dat ze dit eten want het lijkt me erg slecht en ongezond als ze dit niet binnen krijgen???

groetjes Marit

Auteur:  mirjam [ za aug 07, 2010 1:37 pm ]
Berichttitel:  Re: Is dit slecht???

Misschien zijn ze helemaal geen groente en fruit gewend? Ik zou proberen een paar dagen achter elkaar hetzelfde te geven in kleine hoeveelheden. Dan kunnen ze aan een bepaalde smaak wennen. Hier vinden ze witlof erg lekker, wortel en broccoli een stuk minder. Vaak vinden ze het dan lekkerder als het gekookt is.
Het kan ook zijn dat ze al vol zitten van al het andere wat ze krijgen, ik weet niet hoe oud ze zijn, maar als ze hun grootste groei hebben gehad kan je evt wat minder voer geven, ze mogen rustig een paar uurtjes per dag zonder zitten.
Je kan ook wat fijngesneden groenten, of geprakt als het gekookt is, met wat ei bakken bv, of door wat vis mengen. Zo leren ze het misschien ook eten.
In principe zou volledig rattenvoer al voldoende moeten zijn en is groente en fruit geen noodzaak, maar zelf vind ik het ook wel prettig als ze het eten. Het is afwisseling voor ze, het is gezond, en het zijn natuurlijke vitamines en mineralen die ze dan binnen krijgen.

Auteur:  Marit [ za aug 07, 2010 5:04 pm ]
Berichttitel:  Re: Is dit slecht???

Dank je voor de uitleg en tips,ik ga eens proberen of ze het gekookt lekkerder vinden en anders inderdaad is met vis ofzo erdoor.
De aanhouder wint zeggen ze hahahahaha :lol:

groetjes Marit

Auteur:  Ellen [ zo aug 08, 2010 3:22 pm ]
Berichttitel:  Re: Is dit slecht???

Je kunt ze ook een beetje trucken. Ik maak altijd een bepaald geluidje als ze iets lekkers krijgen en dan komen ze aangerend. Mijn ervaring is nu dat als ik dat geluidje maak ze het bijna per definitie lekker vinden wat ze op dat moment krijgen. En hoe meer verschillende dingen ze krijgen hoe makkelijker ze ook nieuwe dingen gaan eten is mijn ervaring. Gewoon blijven proberen.

Auteur:  littel binky [ zo aug 08, 2010 9:15 pm ]
Berichttitel:  Re: Is dit slecht???

Mijn binky was ook helemaal geen fruit of groente gewend en ben blijven proberen, Nu vind hij banaan heerlijk en druif maar moet er wel een stukje vanaf bijten omdat hij het velletje om de druif verschrikkelijk vind. De hele druif gaat op maar het velletje blijft liggen, kun je misschien ook eens proberen.

gr binky en cathelijn

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/