Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Dominante rat straks alleen?
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=19758
Pagina 1 van 1

Auteur:  Linda1986 [ ma sep 14, 2015 1:08 pm ]
Berichttitel:  Dominante rat straks alleen?

Op dit moment heb ik vier ratjes, twee oudjes van bijna 2,5; Charley en Jewel. En ik heb ook twee jongere ratjes van 0,5 jaar; Milou en Olivia. Ze verblijven in de Royal Suite, deze kooi is opgesplitst in twee delen.

Nu is het zo dat Charley een vrij dominante rat is en hij heeft een keer een jong ratje van twee maanden dood gebeten. Op neutraal terrein ging het perfect, telkens weer, maar toen ik ze eenmaal in de kooi introduceerde ging het helemaal fout. Overigens gaf Charley toen geen enkel agressief signaal, behalve ruiken en het ratje op haar rug leggen, maar absoluut niet egelen. Maar aangezien Jewel nu hard achteruit gaat betekent dat dus dat Charley alleen komt te zitten. En dat vind ik zielig. Sinds het bijt-incident heb ik Milou en Olivia niet verder geïntroduceerd met Charley, ik heb het nog eenmaal geprobeerd, maar daarbij ging Charley weer in de aanval zoals de vorige keer.

Ik heb vaker ratten geïntroduceerd en dat ging altijd goed. Soms wat moeizamer dan andere keren, maar het lukte altijd. Bij Charley heb ik vroeger ook twee ratjes geïntroduceerd van 1 jaar en dat ging perfect. Beide ratjes zijn inmiddels overleden. Het lijkt of hij nu geen jonge ratten meer om zich heen wil.

Naar mij en naar Jewel is het echt een schatje, maar tegen de jonge ratjes niet. Ik zit er aan te denken om het introduceren nog een keer te gaan proberen, maar daarbij ben ik wel bang dat het weer fout gaat en ik dit keer met een zwaar gewonde rat zit.

Heeft iemand tips of heeft iemand enig idee wat mijn opties verder zijn?

Auteur:  mandy [ ma sep 14, 2015 2:43 pm ]
Berichttitel:  Re: Dominante rat straks alleen?

Kan er desnoods niet bij een opvang een maatje aan hem gekoppeld worden? Zij hebben er vaak meer zicht op welke rat waarbij gezet kan worden.

Auteur:  Jolanda M [ di sep 15, 2015 9:30 am ]
Berichttitel:  Re: Dominante rat straks alleen?

Ik zou idd voor een leeftijdsgenoot gaan, een opvang kan je zeker verder helpen

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/