Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Ratten introduceren
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=19905
Pagina 1 van 1

Auteur:  Kellyy [ vr apr 29, 2016 9:46 pm ]
Berichttitel:  Ratten introduceren

Hallo,

Ik heb een vraag.
Ik heb 2 ratjes van een jaar oud. Nu dacht ik ik neem er 2 bij. Ratjes uit gezocht extra schuilplaatsen en nieuwe geurlose slaaplekken aangeschaft. Voor de ratjes kwamen heb ik alles grondig schoon gemaakt. Bij het introduceren heb ik ze alle 4 op de bank gezet en heb hier ong.een uurtje bij gewacht. Nadat alles goed verlopen was heb ik de 2 nieuwtjes in de kooi gezet en even laten verkennen daarna de twee ouderen er bij gezet. Alles ging goed alleen beetje snuffelen en terretorium gedrag dit was vrij snel over. Toen ging het mis eentje werd eerst beetje de les gewezen maar dat gaat nu goed kan lekker bij de andere 2 slapen geen probleem. Een ander kleintje daar in tegen wordt minder geaccepteerd :nee: deze wordt de hele tijd achterna gezeten en dr wordt laten zien dat ze niet de baas is, omdanks dat ze onderdanig is en de groters met rust laat. Ze blazen een beetje tegen (heel raar snuiven heel hard) wat moet ik doen!!! Help!

Auteur:  Thalia [ za apr 30, 2016 10:40 am ]
Berichttitel:  Re: Ratten introduceren

Heb je mannen of vrouwen?

Ikzelf heb vooral ervaring met vrouwtjes. Ik heb eens een lastige intro gehad waarbij 1 ratje steeds heel vervelend deed tegen de nieuwe rittens (aan hun velletje trekken met de tandjes, egelen en ze opjagen)
Wat hielp bij mij was om ze een week in een voor allemaal onbekende kooi te houden. Gelukkig ging het hierna een stuk beter in hun eigen kooi, en konden ze het al snel prima met elkaar vinden.

Auteur:  Kellyy [ za apr 30, 2016 11:32 am ]
Berichttitel:  Re: Ratten introduceren

Ik heb vrouwtjes.
Gisteren avond de hoogste verdiepingen ook uit de kooi gehaald en de laatste slaapplek zodat ze niet meer konden schuilen maar elkaar wcht tegen moesten komen. Ook nadat het heel erg werd de dominantste die het veroorzaakte even apart gezet. Nadat ze terug gezet was nog een aantal keer egelen en kort gevecht, gaat het nu beter alleen nog snuffelen en soms beetje vechten maar over het algemeen kunnen ze nu elkaar normaal passeren zonder al te veel ruzie/egelen en blazen. hoop dat het zo blijft en langzaam aan beter gaat. :)

Auteur:  Thalia [ za apr 30, 2016 12:21 pm ]
Berichttitel:  Re: Ratten introduceren

Gelukkig, dat klinkt al beter.
Maar goed in de gaten houden. Je bent in ieder geval goed bezig! :knikt:

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/