Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Hoe meer ratten...hoe meer actief, tam, etc ?
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=19907
Pagina 1 van 1

Auteur:  Thalia [ ma mei 02, 2016 7:57 pm ]
Berichttitel:  Hoe meer ratten...hoe meer actief, tam, etc ?

Ik heb van kinds af aan vaak ratten gehad. Soms 2, 3 of 4 of een nog groter groepje.
Wat me opvalt is dat de ratjes die ik per tweetallen hield het minst tam waren. Of beter gezegd; het minst aandacht van mij vroegen: niet naar het deurtje lopen als ik bij de kooi in de buurt was, er niet meteen uitkomen zodra het deurtje open ging etc.
De ratten die bij mij in grotere groepjes leefden waren veel actiever, (zelfverzekerder?) drukker en meer gesteld op aandacht van mij.
Ook merk ik heel erg dat wanneer je al ratjes hebt en je zet er nieuwe ratten bij, dat deze nieuwelingen zich sneller thuis voelen dan ratjes die beide nieuw zijn en de eerste ratjes in de kooi zijn.

Ik vroeg me af of andere rattenliefhebbers dit ook herkennen. Wat vinden jullie? Zijn ratten die met meerdere soortgenoten leven zelfverzekerder / actiever, etc ?

Auteur:  Marjoleine [ vr mei 06, 2016 8:46 am ]
Berichttitel:  Re: Hoe meer ratten...hoe meer actief, tam, etc ?

Nee dat merk ik niet perse zo. Al hebben wij alleen in het hele begin een tweetal gehad en daarna altijd een groepje van 3-6 ratjes.
Het ligt wel aan de rat. Die bij het tweetal was eentje sowieso helemaal gek op knuffels en de andere was een erge bijter.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/