Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Uitleg: Foto's plaatsen met behulp van Photobucket
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=27&t=12683
Pagina 1 van 1

Auteur:  Marjoleine [ ma mei 21, 2012 9:01 am ]
Berichttitel:  Uitleg: Foto's plaatsen met behulp van Photobucket

Afbeelding
Ga naar http://www.photobucket.com en maak een account aan door op de tekst 'sign up' te klikken
Nadat je een account hebt gemaakt kan je voortaan inloggen door op de tekst 'sign in' te klikken


Afbeelding
Je hebt nu een account dus kan je foto's gaan uploaden.
Rechtbovenaan staat de groene knop 'upload', klik hier op.


Afbeelding
Als je nieuw bent op photobucket is het goed om eerst de foto's automatisch te laten verkleinen zodat ze op het forum geplaatst kunnen worden. Op de meeste forums is 640x480 de toegestane grootte. Om dit te doen klik je op de tekst 'Customize your upload options'.


Afbeelding
Je krijgt dan bovenstaand scherm te zien. Kies de optie 640x480 en klik op save.
* De volgende keren hoef je de stappen om foto's te verkleinen niet meer te nemen, dit wordt onthouden door photobucket.


Afbeelding
Je kan je foto's direct uploaden in de 'hoofd map' van je account, of er voor kiezen om mappen aan te maken voor het overzicht. Om een map aan te maken klik je op het vakje achter 'upload to'. Je ziet dan rechts de button 'New album', als je hier op klikt maak je een nieuw fotoalbum aan.
* Als je eerder al wat albums hebt aangemaakt kan je op het vakje achter 'upload to' klikken om een album te kiezen waarin je de foto wilt uploaden.


Afbeelding
Je krijgt dan bovenstaand scherm. Je kan hier de naam invoeren van je album en eventueel de privacy veranderen. Voor het forum maakt het niet uit of je hem met een wachtwoord beveiligd. Klik op 'Create album' als je klaar bent met het aanmaken van een album.
* Als je een subalbum wilt aanmaken onder een album vink je 'ad as an album to' aan en kies je daarna het album waar je een subalbum onder wilt hebben.


Afbeelding
Als je klaar bent met het aanmaken of kiezen van een album waarin je de foto's wilt uploaden klik je op de groene button met de tekst 'Select photos and videos' Om meer bestanden tegelijk te uploaden houdt je de CTRL toets ingedrukt.
Je kan ook op de blauwe tekst 'Bulk Uploader' klikken als je echt heel veel foto's tegelijk wilt uploaden, het kan zijn dat je daar nog een plug-in voor moet downloaden.


Afbeelding
Als je op de groene knopt hebt gedrukt dan opent hij mappen op je computer. Je kan hier zoeken naar de locatie van je foto's op de computer die je wilt gaan uploaden. Heb je foto's gevonden en je keuze gemaakt dan klik je op 'Openen'


Afbeelding
De foto's worden geĆ¼pload naar het fotoalbum op photobucket.


Afbeelding
Als photobucket klaar is met uploaden krijg je bovenstaand scherm te zien. Je ziet de geĆ¼ploade foto's. Je kan er voor kiezen om een titel, beschrijving en/of tags toe te voegen, maar het is niet verplicht.
Klik om verder te gaan op 'Save and continue to my album'.


Afbeelding
Nadat je op de knop 'Save and continue to my album' hebt geklikt kom je in het fotoalbum terecht waar je de foto's in hebt opgeslagen. De foto's zijn als miniaturen naast elkaar te zien, zoals je links op het plaatje hierboven ziet.
Als je met je muis over de miniatuur gaat zonder te klikken dan zie je het vlak zoals rechts op het plaatje hierboven. Om een foto op het forum in een bericht te zetten moet je de IMG code selecteren. Bij photobucket is het al genoeg om in het vak naast de tekst 'IMG code' te klikken met de muis. Om de code in het geopende bericht van het forum te plakken gebruik je de toetscombinatie CRTL+V of je klikt met de rechtermuisknop in het bericht en vervolgens op de tekst 'plakken' of 'paste'.

Voordat je het bericht plaatst op het forum kan je op 'Voorbeeld' klikken om te zien of het goed gelukt is om de foto's in het bericht te plaatsen. Ben je tevreden? Dan klik je op 'Bevestig'.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/