Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Belangrijk: 'spelregels' voor dit forumdeel
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=32&t=30
Pagina 1 van 1

Auteur:  Hilde [ vr jan 18, 2008 9:50 pm ]
Berichttitel:  Belangrijk: 'spelregels' voor dit forumdeel

Waar is dit forum voor bedoeld?

Dit forum is er om opvangratten en -rittens meer kans te geven op een nieuw thuis. Ook kunnen mensen die onverhoopt meer ratten hebben dan ze lief is (zwanger gekochte dierenwinkelratjes bijvoorbeeld) zo zien dat er meer - en betere - mogelijkheden zijn om hun kroost te plaatsen dan ze bijvoorbeeld terug te brengen naar de dierenwinkel.

Wat voor ratten kunnen op dit forum geplaatst worden?

In eerste instantie kunnen dat - uiteraard - ratten zijn die door 'echte' opvangcentra opgevangen zijn en herplaatst kunnen worden. Hierbij gaat het zowel om volwassen dieren als om rittens die in de opvang zijn opgegroeid.

Ook particulieren die ongepland een nestje hebben, bijvoorbeeld door een onverhoopt zwanger gekocht vrouwtje, of omdat ze een mannetje en een vrouwtje hebben meegekregen in plaats van 2 dieren van hetzelfde geslacht, kunnen via deze weg proberen hun diertjes aan een nieuw goed tehuis te helpen.

Tenslotte kunnen er redenen zijn, waardoor het voor iemand ├ęcht niet langer mogelijk is om voor de ratten te zorgen.

Waar is dit forum NIET voor bedoeld?

Dit forum is er niet om bewust gefokte ratten te plaatsen. Wij gaan er vanuit dat iemand die een nest fokt van tevoren zorgt voor voldoende reserveringen. Bovendien moet een fokker zich ervan bewust zijn dat een nest erg groot uit kan vallen en vinden we dat een fokker in zo'n geval zijn/haar eigen boontjes moet kunnen doppen. Fokken is tenslotte een bewuste keus, de opvang heeft er niet om gevraagd om (doorgaans) overvol te zitten.

Hoe krijg ik mijn oproep op deze site?

Door een bericht te sturen naar de beheerder. Dat kan via een privebericht op dit forum naar Jolanda M of via mail: rattenopvangparzival@gmail.com . Probeer hierbij zo veel mogelijk informatie te geven, ook al denk je zelf misschien dat het niet belangrijk is. Hoe meer info, hoe meer kans op plaatsing van de ratten, en zelfs al hoe meer kans op plaatsing van het bericht.

Informatie die in ieder geval nodig is:

- geslacht
- (geschatte) leeftijd
- kleur/tekening en dergelijke (als je niet zo bekend bent met de 'juiste' benamingen een omschrijving van het uiterlijk)
- de achtergrond van de dieren, hoe kom je er aan en waarom zoek je een tehuis?
- de manieren waarop je bereikt kunt worden (mail, telefoon). Bedenk: hoe meer contactmogelijkheden, hoe groter de kans op succes.
- als je die hebt: een foto van de te plaatsen rat(ten).
- een juist mail-adres en liefst ook telefoonnummer, zodat we indien nodig meer kunnen navragen.

Hoe dan verder?

Als de aanmelding wordt 'goedgekeurd' wordt je oproep in principe binnen enkele dagen op dit forum geplaatst. Berichten worden na ca. 4 weken weer verwijderd, tenzij je hebt aangegeven dat de ratten nog niet geplaatst zijn en je het bericht langer wilt laten staan.

Geef het even door als je ratten geplaatst zijn!. Dit houdt het overzicht actueel en voorkomt dat je nog benaderd wordt als je helemaal geen beschikbare ratten meer hebt.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/