Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Forum info en regels
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=3
Pagina 1 van 1

Auteur:  Jolanda M [ vr jan 18, 2008 7:21 pm ]
Berichttitel:  Forum info en regels

Welkom op het Ratjes Online forum!

Dit is een forum voor rattenliefhebbers waarbij het belang van de rat centraal staat. Je zult hier dus een kritische houding aantreffen over het houden en fokken van ratten als huisdier.

De bedoeling van het Ratjes Online forum is om op een serieuze manier rattenzaken te bespreken. Beginnersvragen zijn welkom, vragen over gezondheidsproblemen, vragen over gedrag , maar ook gewoon iets vertellen over je ratten is natuurlijk leuk. Ook is er een apart forum voor dingen die je kwijt wilt die niet met ratten te maken hebben.

In principe mag op dit forum dus alles besproken worden dat te maken heeft met het houden van tamme ratten als huisdier, als liefhebberij. Met 1 uitzondering: er mogen op dit forum geen rittens/ratten aangeboden worden. Aanbiedingen, of berichten die hier op lijken, worden zonder pardon of waarschuwing verwijderd.
Hiervoor zijn een paar redenen: we willen niet dat deze site voor mensen die op een niet serieuze, in onze ogen onverantwoorde manier ratten 'vermeerderen' (broodfokkers, zogenaamde pretnestfokkers) een makkelijke plaats wordt om ratten te 'slijten'. Bovendien zien we graag zoveel mogelijk opvangratten aan een goed tehuis geholpen.

Heb je zelf door omstandigheden een niet-gepland nest, of ratten opgevangen die je graag wilt doorplaatsen? Neem dan contact met ons op via rattenopvangparzival@gmail.com

Om een en ander in goede banen te leiden zijn er ‘forumregels’ opgesteld waaraan iedereen zich dient te houden. Zo blijft het een prettig forum waar iedereen zich welkom voelt.

  • Ongezouten en eerlijke meningen worden gewaardeerd, maar speel op de bal, niet op de persoon. Stevige discussies worden niet geschuwd, maar onderbouw je mening!
  • Heb respect voor elkaar en toon dat respect in de reakties.
  • Persoonlijke vetes horen niet thuis op het forum!
  • Voor klachten over iemands gedrag op dit forum kun je je tot een moderator wenden. Scheldpartijen en moddergooien over en weer wordt niet geaccepteerd.
  • Het wordt niet gewaardeerd als je iemand via PB of email lastig valt. Wordt iemand lastig gevallen meld dit via een PB aan de admins (Jolanda M of Hilde), bewaar de email of PB. Op stelselmatig lastig vallen volgt een ban.
  • Het is niet toegestaan iemands persoonlijke gegevens aan derden te geven zonder uitdrukkelijke toestemming.
  • Kijk voor je een bericht plaatst eerst of je vraag niet al eerder is gesteld. Gebruik hiervoor de zoekfunktie.
  • Zet in de titel van je bericht duidelijk waarover je bericht gaat.
  • Schrijf leesbaar, gebruik punten en komma’s. Grof taalgebruik cq schuttingtaal en MSN-taal is niet toegestaan.
  • Stel je vraag duidelijk en helder, geef voldoende informatie zodat je een helder antwoord terug kunt verwachten.
  • Als je wilt reageren op een bericht, quote dan alleen dát stukje tekst waarop je wilt reageren. Voorkom ellenlange quotes waardoor het geheel onoverzichtelijk wordt.


We hopen dat iedereen deze regels respecteert, zodat ingrijpen niet nodig is, en wensen iedereen een prettig verblijf op dit forum toe.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/