Ratjes Online
http://www.ratjes.nl/forum/

Hoe gaan we met elkaar om: 'Stof tot nadenken'
http://www.ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=58
Pagina 1 van 1

Auteur:  Hilde [ vr jan 18, 2008 10:53 pm ]
Berichttitel:  Hoe gaan we met elkaar om: 'Stof tot nadenken'

D.D 8 april 2006:

Beste forummers

Het valt ons (het team moderatoren) op dat de laatste tijd de reakties erg fel zijn, met name naar nieuwelingen.

Ook al komt een nieuweling met een vraag die al een aantal maal gesteld is, of met vragen over ratten die in een dierenwinkel zijn aangeschaft (en mogelijk zwanger blijken) dan nóg geeft het geen pas om met *zucht* of *daar gaan we weer* oid te reageren. Iemand komt met een vraag, en wil daar een behoorlijk antwoord op! Dat is de doelstelling van dit forum, hulp bieden en kennis delen op het gebied van ratten, hiervoor is het ooit opgericht.

Bedenk dat iedereen ooit een beginner is geweest en zijn/haar kennis heeft moeten opdoen dmv het stellen van vragen. Vragen waarop een geduldig antwoord is gegeven. Geduld, daar draait het ook om. We kunnen ons heel goed voorstellen dat sommige vragen of reakties tenenkrommend zijn, tel dan liever tot 10 voor je een reaktie geeft. Plaats ook niet meteen je reaktie, maar lees eerst nog even door wat je nu precies schreef en pas zonodig aan. Of reageer niet. Niemand is er mee gebaat, en zeker de ratten niet! dat iemand zich zó aangevallen voelt dat hij/zij van het forum vertrekt.

Het valt ook op dat er op een vraag vaak dezelfde antwoorden gegeven worden maar dan nét in een ander jasje. Realiseer je dat dit onnodig verwarrend over kan komen op de vraagsteller. Reageer dan liever niet of vertel je eigen ervaring. Soms is het handiger om naar een eerder topic te verwijzen of naar een site zoals Ratjes.nl.

Realiseer je ook goed dat een gegeven advies voor de vraagsteller belangrijk is en voor waarheid kan worden aangenomen. Dus weet waar je het over over hebt! Als je niet zeker bent van je advies laat het antwoorden dan aan anderen over.
Geef bij een antwoord zonodig de url op waar je de info vandaan hebt, zo kan ieder voor zich uitmaken of de info klopt.

Besef dat een foutief antwoord, vooral op medisch gebied vaak lang blijft hangen en in het ergste geval de dood van een dier tot gevolg kan hebben!

Tot slot.
Dit is een forum voor rattenliefhebbers waarbij de rat centraal staat. Iedereen is hierin gelijk. Bedenk welk antwoord of reaktie je zelf zou willen krijgen, en houd in je achterhoofd hoe je eens zelf bent begonnen. Probeer een lawine aan antwoorden te voorkomen. Ongezouten en eerlijke meningen worden gewaardeerd, maar speel op de bal, niet op de persoon. Heb respect voor elkaar en toon dat respect in de reakties. Zo blijft het forum een prettig forum waar iedereen zich welkom voelt.

Het team moderatoren

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/