In opvang

Alle foto's zijn © Riot en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

[ mannen ] [ vrouwen 1 ] [ vrouwen 2 ] [ in opvang ] [ dag kleintjes... ] [ divers ]

Op deze pagina staan onze vaste opvangbewoners. Eerder stonden ook de herplaatsbare ratten op deze pagina, maar dat was nogal dubbel werk. De ratten die in principe geplaatst kunnen worden staan dus op de pagina 'tehuis gezocht', de ratten op deze pagina blijven over het algemeen de rest van hun leven hier wonen. Ook kunnen er ratten staan die vanwege omstandigheden voorlopig nog niet plaatsbaar zijn, maar later mogelijk wel.

Ik heb natuurlijk bij mijn eigen ratten ook wel ratten die ik in eerste instantie heb opgevangen, maar die heb ik gewoon uit vrije wil ingepikt ;-). De ratten op deze pagina echter hebben een reden om hier te blijven.

Om de opvang te ondersteunen, is het mogelijk deze ratten financieel te adopteren.

Miss Wriemel

Miss Wriemel en Sky kwamen hier met Wriemel's 6 agouti kindertjes van ruim 2 weken oud. De 2 dames werden zonder verdere info gedumpt bij een dierenwinkel en een dag later had Wriemel een nestje. Toen ik ruim 2 weken later in de winkel kwam werd me gevraagd ze op te vangen.

Wriemel was in het begin erg schuw, maar de nieuwsgierigheid begint het al voor een groot deel te winnen van de angst en inmiddels klimt ze regelmatig - met wat geduld - zelf uit de kooi op mijn arm. Er is op zich weinig mis met Wriemel verder (een beetje zwakke luchtwegen, maar niet ernstig) dus in principe is ze wel plaatsbaar. Ze blijft alleen in opvang omdat Kiki, die vanwege de hoge leeftijd van haar kooigenote binnenkort alleen komt te zitten, niet in een van mijn andere vrouwengroepen geaccepteerd wordt. Wriemel blijft daarom hier als gezelschap voor haar.

Op dit moment is Miss Wriemel dus niet plaatsbaar.


Miss Wriemel (links op foto)
zwart husky vrouwtje
* ca. december 2003?
in opvang sinds 16-03-2004

momenteel niet plaatsbaar

Miss Wriemel wordt financieel geadopteerd door Janneke

Lucky

Wederom een in opvang gekomen wild ratje: als ritten van 3 ŗ 4 weken werd ze gevonden door Hellen. Voor de pootjes van een kat met zin in een lekker hapje vandaan gehaald liever gezegd, voor Hellen's huis werd op Lucky gejaagd. Toch wel een gelukje natuurlijk, niet opgegeten worden... vandaar dat Hellen haar de naam Lucky gaf.

Maar ook een wild rittentje heeft behoefte aan soortgenootjes, daarom bracht Hellen haar hier. En al na een paar dagen kwam Lucky los en was van een wat stil, (te) rustig ratje veranderd in een levendig ritten dat haar maatje-in-quarantaine Jojo het leven zuur maakte door typisch ritten te zijn: Spelen!! Trampolinespringen!! :-)).

Als wilde rat is Lucky niet plaatsbaar.


Lucky
agouti vrouwtje (wild)
* ca. 14-07-2004
in opvang sinds 03-09-2004

niet plaatsbaar

Lucky wordt financieel geadopteerd door Hellen

Bram


Bram
zwart japanner
* ca. oktober 2003
juni 2004

niet plaatsbaar

Bram is financieel te adopteren.

[ mannen ] [ vrouwen 1 ] [ vrouwen 2 ] [ in opvang ] [ dag kleintjes... ] [ divers ]