Spice of Alpha Centauri

Alle foto's zijn © Riot en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

geboortedatum: 10 december 2001
herkomst: The Rats of Alpha Centauri, Estelle Sandford (Groot-Brittannië)
uiterlijk: cinnamon agouti ier
nageslacht: Rattery Gismo's N-nest, Riot's F-nest, Riot's G-nest, Parzival's C-nest
[ stamboom ]

[ terug naar de mannen ]

foto van Spice

Het zal waarschijnlijk al januari 2002 geweest zijn dat ik verlekkerd zat te kijken naar de site van rattery Alpha Centauri - in Engeland! Er was daar een nest geboren met naast voornamelijk (cinnamon) pearl ratten ook maar 1 cinnamon man. En ik vind cinnamon prachtig. Maar ja, Engeland... toch een béétje ver weg.

Tot bleek dat een bevriende rattengek, Drine van Rattery Gismo, een vrouwtje uit dat nest zou krijgen! Hoe het vervoer precies geregeld zou worden was nog niet bekend, maar dát er wat geregeld zou worden stond dus vast. Volgende probleem: op de site stond dat alle rittens in principe al (onder voorbehoud) gereserveerd waren.

Vervolgens raakte ik ook nog in gesprek met de fokster, Estelle Sandford, en bleek dat dat toch niet per se al het geval was. De meeste mensen hadden ook interesse in een pearl rat - de (enige!) cinnamon man was nog niet besproken en mocht naar mij, als ik hem wilde. Dat was dus duidelijk! :-)

Uiteindelijk heeft het nog even geduurd voor Spice hier kwam; een trip van Drine naar Engeland ging door omstandigheden niet door en uiteindelijk kwam Spice (mét zijn zus Galadriel) in april naar Nederland, waar zijn fokster het Knagerfestijn bezocht en ik hem eindelijk in ontvangst kon nemen. En toen was Spice nou niet bepaald een rittentje meer, maar al een flink stevige vent!

Spice was in eerste instantie eigenlijk puur een aanschaf uit hebberigheid. Niet zozeer om mee te fokken. Maar al snel leek het toch een erg goede aanwinst op fokgebied: zijn opa en diens broer schenen ruim 3 jaar oud geworden te zijn! Helaas bleek dat een rekenfoutje van de fokker van zijn moeder: die had zich met de eeuwwisseling een jaar vergist :-(. Toch is opa mooi gezond ruim 2 geworden, is het met zijn ouders en vooralsnog zijn nestgenoten ook prima gegaan én is hij zelf nog kerngezond. Vandaar dat Spice toch vader zal worden van enkele nestjes. Op zijn gezondheid is niets aan te merken, hij is een stevige, forse rat, die alleen al vanwege zijn onverwantheid aan de meer gangbare lijnen in Nederland toch volgens mij geen slechte zet is. Zijn karakter is ook prima, ietwat nerveus misschien soms, maar dat wijt ik aan het feit dat hij pas zo laat bij me kwam. Eenmaal over de eerste 'schrik' heen kan hij lekker knuffelig zijn en ook in de groep gaat het goed met hem - hij staat wel hoog in de rangorde, maar zonder problemen.

Spice is op 26 augustus 2003 vader geworden van het N-nest van Rattery Gismo en op 7 september 2003 van mijn eigen F-nest..

Serendipity Aristarchus
pearl
maart 2001
(nog in leven
op 27-11-03)

Artemis Apollo
cinnamon pearl

? ?
?
? ?
?
Darkstar chocolate doe
chocolate
? ?
?
? ?
?

Rattenfanger Amber
cinnamon pearl
* 12-05-2001
+ 19-08-2003

Rattenfanger Big Bill
cinnamon rex
* 04-12-1999
+ 13-12-2001
Rattenfanger Cin buck
cinnamon
Rattenfanger pearl buck
pearl
Rattenfanger Cinnamon doe
cinnamon
Rattenfanger cin rex doe
cinnamon rex
Rattenfanger cin rex buck
cinnamon rex
Rattenfanger coffee doe
coffee
Rattenfanger Racer
cinnamon pearl
* onbekend, maar leefde in ieder geval nog in mei 2003
Rattenfanger Big Bill
cinnamon rex
* 04-12-1999
+ 13-12-2001
Rattenfanger Cin buck
cinnamon
Rattenfanger cin rex doe
cinnamon rex
Rattenfanger Hollys
pearl
Adelphe Humphry
cinnamon pearl rex
Rattenfanger Daisy
mink hooded


Spice met broers en zussen (foto Alpha Centauri)

(met zoon Riot's Golden Brown)

[ terug naar de mannen ]