Foto's en informatie D-nest

[ terug ]

[ stamboom ] [ foto's en info ] [ rittens en reserveringen ] [ updates ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.


vrijdag 27 december 2002

Op 27 december is Hisa naar Groningen gegaan, onderweg naar Osiris. 's Avonds heeft Osiris haar meteen al gedekt, dus als deze dekking gelukt is verwacht ik rond 18 januari Hisa's nest

-~*~-

zaterdag 18 januari 2003

PIEP! Oftewel: vandaag is Hisa bevallen van een aantal rittens. Ik heb er op een gegeven moment 3 kunnen zien, maar volgens mij waren het er nog meer, misschien was ze zelfs nog bezig met de bevalling. Hoeveel er precies zijn en van welke geslachten weet ik nu nog niet, zodra er meer bekend is zal ik dat natuurlijk melden. Hieronder vast het eerste (vage) foto'tje, waar je met wat moeite nét een stukje ritten ziet :-))

Hisa met een van de net geboren rittens

zaterdag 18 januari 2003 - update 2

Ik ben in de gelegenheid geweest om de rittens te bekijken, tellen en seksen. Het zijn er 10! Heel netjes verdeeld in mannen en vrouwen, van allebei 5 (als ik het goed heb gezien, dit is altijd nog onder voorbehoud). Helaas was er ook 1 levenloos meisje bij. De rittens zijn zo te zien mooi aan de maat en gelijkmatig van grootte. Allemaal zwartoogjes (wat anders zou ook een onverwachte verrassing geweest zijn).


het hele nest...

snuitjes

-~*~-

dinsdag 21 januari 2003

Gisteravond heb ik de rittens na een dagje rust maar eens 'opgegraven'. Dat betekende nog een hele zoektocht, want Hisa had ze verhuisd vanuit het huisje naar de hoek náást het huisje - maar niet voordat ze eerst het dak van het huisje eraf had gewerkt, waar ze de rittens onder heeft gelegd en vervolgens het geheel aan alle kanten heeft toegedekt met bodembedekking...

Niet alleen de geslachten zijn keurig verdeeld, ook de tekeningen: 5 rittens zijn (mismarked) japanner, 5 zijn er 'baldie-achtig'. Bij de baldies zijn de aftekeningen nog erg slecht te zien, omdat het baldie zijn de kleur 'verbleekt'. Ik kon nog niet zien welke rittens zwart en welke agouti worden, dat zou de volgende update toch een stuk duidelijker moeten zijn.


de vrouwtjes

de mannetjes bleven beter liggen :-)

één van deze dametjes zal waarschijnlijk hier blijven en Dakhota gaan heten

maar dit japanner ventje is ook wel erg leuk

-~*~-

zaterdag 25 januari 2003

Tja, woensdag kon ik dus toch nog niet zien welke rittens agouti zouden worden en welke zwart. Dan vrijdag maar... dacht ik. Ik weet het nog niet goed, zucht... Van de japanners ben ik wel vrij zeker dat er 2 zwarte en 3 agouti's zijn, bij de baldies kon ik het toch nog niet goed zien. Ik gokte op 2 agouti's, maar dat is het dan ook: een gok. Nog maar even geduld dus. Geen geduld meer nodig voor wat nieuwe foto'tjes, zie hieronder ;-). Genoemde kleuren dus nog onder voorbehoud, zeker bij de baldies.Het vrouwtje dat waarschijnlijk hier blijft heeft trouwens heel eigenwijs een klein vlekje op haar kontje...


japjes 6 dagen

onder voorbehoud van links naar rechts:
agouti vrouw, zwart man, zwart vrouw, agouti man, agouti vrouw


baldies 6 dagen

onder VEEL voorbehoud van links naar rechts:
zwart man, zwarrt man, agouti vrouw?, zwart vrouw (of toch agouti??), agouti man


de vrouwtjes genummerd, 4 dagen oud

onder voorbehoud:
2 = zwart japanner
3 = zwart (?) baldie
4 = agouti (?) baldie
8 = agouti japanner
7 = agouti japanner


de mannetjes ook 4 dagen

onder voorbehoud:
9 = agouti japanner/bareback
5 = zwart (?) baldie
10 = zwart (?) baldie
6 = agouti (?) baldie
1 = zwart japanner

-~*~-

woensdag 29 januari 2003

Weer hoog tijd voor een update met foto's. De japanners zijn inderdaad 2 zwarte en 3 agouti's. En wat een prachtig gezicht is dat, zo'n zwart japje: diep zwart, zeker zo afstekend tegen het spierwit... ik ben zelf helemaal gevallen voor het ventje. Misschien dat er toch ook maar een mannetje hier blijft, terwijl dat niet de bedoeling was eigenlijk ;-).

Over de kleur van de baldies tast ik nog steeds in het duister - maar gelukkig blijkt dat niet zozeer te liggen aan het feit dat ik erg onhandig ben met kleuren. Het blijkt dat de fokster van Hisa óók, zacht gezegd, moeite had hiermee: alle rittens leken zwart baldie, pas toen ze eenmaal geplaatst waren werd duidelijk dat enkele toch agouti bleken te zijn. Ik ga er dus vanuit dat het misschien helemaal niet te zien is de komende tijd - een spannend gokje voor wie een baldie krijgt?


mooi uitzicht zo :-)

mannetje 1
Delaware, blijft hier

vrouwtje 2
Denna, voor Zuuz

vrouwtje 3
Dakhota, blijft hier

vrouwtje 4
Dollie, voor Evi

mannetje 5
Dangerous Beans, voor José

mannetje 6
Dandelion, voor Ramona

vrouwtje 7
Drusilla, voor Elfke

vrouwtje 8
Dotsie, voor Evi

mannetje 9
Dyma, voor René

mannetje 10
Diarmuid Ua Duibhne voor Jolanda

-~*~-

vrijdag 31 januari 2003

Tja... het is vermoeiend natuurlijk, 10 van die koters...

Hisa ligt uit te puffen

-~*~-

zaterdag 1 februari 2003

Nog geen oogjes open vanmiddag, maar ze beginnen wel aardig actief te worden en hobbelen soms al behoorlijk snel alle kanten op. Vandaag heb ik even uitgebreid de tijd genomen voor een 'knuffelsessie': onderuit op de bank met het grut lekker onder m'n kleren. Eentje (het zwarte japanner vrouwtje) klom omhoog en heeft een tijdje in mijn nek liggen te slapen.


mijn Dakhota en Delaware

Dotsie en Dollie van Evi

Drusilla van Elfke en Denna van Zuuz

het voltallige tiental

commentaar overbodig...

Dollie

staartjes...

... en een voetje :-)

-~*~-

4 maart 2003

Inmiddels is al een flink deel van het nest verhuisd... zonder dat er foto-updates waren. Het kwam er steeds niet van en bovendien... hoe lief ze ook zijn, de D'tjes bleken rampzalig om te fotograferen ;-). Binnenkort nog wel een foto'tje per ritten bij de reserveringen maar verder... helaas! Misschien komt er nog een herkansing met het F-nest :-)).

Nou vooruit, eentje dan nog. Meer een algemene foto van mijn mannen dan een D-nestfoto, maar Dandelion (die nog naar Ramona gaat) en mijn eigen Delaware staan er wel op:


rechts Delaware en Dandelion, 6 weken oud