Foto's en informatie E-nest

[ terug ]

[ stamboom ] [ rittens en reserveringen ] [ updates ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.


[ foto's en info week 1 ] [ foto's en info week 2 ] [ foto's en info week 3 ]

Week 1

13 april 2003

Vanavond was Banshee flapperig en heb ik een aantal keer gezien dat Dappertje haar dekte. Als dit allemaal gelukt is betekent dat: rond 5 mei rittens!

-~*~-

5 mei 2003

Jaja! Het is nu ongeveer 1 uur 's middags en Banshee is aan het bevallen (of inmiddels al net klaar)! Ze was niet zo heel veel aangekomen, eergisterochtend 'maar' 70 gram, dus ik begon al te twijfelen. Zou ze misschien toch niet de 13e gedekt zijn, maar later (door omstandigheden is ze hier gedekt en niet uit logeren gegaan en Dappertje en Banshee hebben de periode dat hij hier was steeds samengezeten)? Nee dus, ze was gewoon netjes zwanger geworden op de 13e en bevalt keurig vandaag :-)

Aantal en geslachten nog niet bekend, wel vast een foto:

Inmiddels 17.00 uur en volgens mij zag ik er net 8 :-). Banshee is heel relaxed als ik even het dak van het huisje afhaal, dus nog wat meer foto's (en voor de eerste-nest foto's best goed gelukte al zeg ik het zelf!).


Dakhota op kraamvisite

 

duidelijk witte melkbuikjes

 

-~*~-

6 mei 2003

Gisteravond kwam Banshee van het nest en zag ik mijn kans schoon om beter te kijken. Ze wilde er in ieder geval ook wel even uit, was niet happerig, zat uiteindelijk gewoon lief op mijn schouder, het was alleen even wat werk om haar te pakken te krijgen: flapperig, ze sprong onder mijn handen vandaan!!

Met Bouncy, Dakhota en een lekker hapje mocht ze even de Duna in en kon ik naar de rittens kijken. Mooi verdeeld weer! Totaal zijn er 9 piepjes geboren waarvan 5 mannetjes en 4 vrouwtjes. Dat betekent dus dat er in principe geen rittens meer te reserveren zijn, tenzij ik zelf f geen mannetje f geen vrouwtje houd (en eigenlijk is het de bedoeling om van dit nest een keer maar 1 ritten zelf te houden). Alle rittens zijn zoals verwacht zwartoog, geen verrassingen wat dat betreft.

Foto's! Even nog snel gemaakt, want de accu van de camera bleek leeg.


mannetjes

vrouwtjes

-~*~-

7 mei 2003

De 9 dames en heren beginnen kleur te bekennen! Nou ja, kleur nog niet zo erg, tekening wel. Bij de mannetjes zitten 2 berkjes en 3 mislukt japanner/barebacks. De vrouwtjes: 1 berkje en ook 3 mislukt jap/bareback. Hoewel dat 'japanner' bij allemaal wel veel fantasie vereist, ik denk dat we het maar beter op bareback met her en der een stip kunnen houden ;-). Het lijkt haast of 2 bareback rittens wat lichter van kleur zijn, maar daar ben ik eerder ingetrapt, dus ik ga er maar vanuit dat dat nog bijkleurt.


de vrouwtjes

de mannetjes

met z'n allen

koppie van een ventje

-~*~-

10 mei 2003

Erg veel is er niet te vertellen in dit stadium. Kleur kan ik nog niet zien, hoewel 2 (bareback) rittens nog steeds wat lichter lijken. Maar daar durf ik nog niets over te zeggen. Wat ik wl durf te zeggen is dat 1 bareback mannetje een spot op z'n koppie heeft! Dat is helaas op de foto's (gisteren gemaakt) niet echt goed te zien, maar in levende lijve wel degelijk :-).


de vrouwtjes

de mannetjes

kopje-met-spot

 

-~*~-

12 mei 2003

Alweer een week oud vandaag... Gisteravond heb ik eens wat foto's gemaakt van elk ritten apart. Ze hebben nu dus allemaal een eigen 'nummertje' gekregen en zijn uit elkaar te houden en terug te herkennen - altijd toch een beetje een mijlpaal vind ik. De pagina wordt wat vol, dus bij de volgende update maak ik een andere pagina aan voor week 2, dat lijkt me handiger.


mannetje 1

mannetje 2

mannetje 3

mannetje 4

mannetje 5

vrouwtje 6

vrouwtje 7

vrouwtje 8

vrouwtje 9

en nog even allemaal samen