Foto's en informatie E-nest

[ terug ]

[ stamboom ] [ rittens en reserveringen ] [ updates ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.


[ foto's en info week 1 ] [ foto's en info week 2 ] [ foto's en info week 3 ]

Week 2

15 mei 2003

Ze zijn vandaag al weer 10 dagen, wat gaat de tijd toch akelig hard. Volgende week dollen ze door de kooi heen, weer 3 weken later zullen de eersten al wel weg zijn. Ik zal vrij snel moeten kijken welk ritten ik zelf wil houden. Ik twijfelde tussen een man of een vrouw, maar ik denk dat het toch een vrouwtje wordt. Maar wélke???

Ze hebben nu echt haartjes, maar ik blijf turen op de kleuren. Waarom is een nest agouti nou niet gewoon duidelijk allemaal hetzelfde agouti? ;-). Twee rittens zijn toch écht lichter van kleur, ik begin zo langzamerhand voorzichtig te denken aan cinnamon (het is mogelijk, met de achtergrond van de ouders). Maar het kan ook nog wat lichter agouti zijn, dat kwam in mijn A-nest ook voor. Ik durf het nog niet te zeggen, durf ook niet te hard te hopen want tja... ik héb een zwak voor cinnamon. Als ze inderdaad cinnamon blijken wordt het nog weer moeilijk voor me: het cinnamon meisje is namelijk wel wat kleiner dan haar zusjes. In dat geval hopen dat ze nog snel bijtrekt dus ;-).


 

 

mannetjes

vrouwtjes

17 mei 2003

Misschien als rittenfoto's niet écht geslaagd, maar voor mij heel speciaal: met mijn zoontje :-).

-~*~-

18 mei 2003

Gisteravond weer een uitgebreide foto-sessie, 12 dagen oud. Van elk ritten heb ik een flink aantal foto's gemaakt, dus het was nog moeilijk om te kiezen welke ik op de site zou zetten. Ik heb hun gewichten vergeleken met de gewichten van het B-nest toen dat 15 dagen oud was en hoewel de gewichten nogal verschillen bij de E'tjes, zijn ze wel zwaarder dan het nest waar hun moeder uitkwam! Het B-nest had met 15 dagen gewichten variërend van slechts 18 (kleine Blufje) tot 30 (!!!) gram (Bommel). De E'tjes gisteren, met 12 dagen, varieerden tussen 22 gram (het lichtergekleurde bareback mannetje) tot 28 gram (een aantal rittens). Ik ben dus benieuwd hoe zij met 15 dagen zijn, die dag wel wegen dus :-).


mannetje 1
'licht agouti' (cinnamon) bareback met spot

mannetje 2
agouti bareback met 2 grote stippen
(voor Harriët)

mannetje 3
agouti bareback met klein vlekje

mannetje 4
agouti berken met kleine witte staartpunt

mannetje 5
agouti berken met grote witte staartpunt

vrouwtje 1
agouti berken, wit deels tot op zij

vrouwtje 2
'licht agouti' (cinnamon?) bareback met vlekje

vrouwtje 3
agouti bareback met heel kleine spot

vrouwtje 4
agouti mismarked japanner

-~*~-

19 mei 2003

Vanmiddag heb ik de eerste oogjes gezien :-)). Het berken vrouwtje keek al met 2 heldere kraaltjes de wereld in. Ze bewoog zich ook meteen duidelijk een stuk zekerder: waar ze eerder op de rand van een kussen aarzelend bleven staan, liet ze zich er nu afglijden ;-). Het lichtgekleurde vrouwtje begon ook al: een heel kleine schittering was net zichtbaar tussen haar oogleden.


berken vrouwtje

het lichte bareback vrouwtje