Foto's en informatie E-nest

[ terug ]

[ stamboom ] [ rittens en reserveringen ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.


[ foto's en info week 1 ] [ foto's en info week 2 ] [ foto's en info week 3 ]

Week 3

22 mei 2003

Gisteren een gelukte én mislukte fotodag. Het gelukte deel: ik heb een paar foto's weten te maken die ik erg mooi vind. Het mislukte deel: maar van een paar ratjes, toen was de accu van de camera weer eens leeg :-(.

De oogjes zijn nu natuurlijk allemaal open en Banshee heeft het grut weer terugverhuisd van een holletje onder een groot stuk krant (wat ze gewoon onder de bodembedekking vandaan had getrokken) naar de duivenbak. Ze blijven nog steeds aardig braaf daar in, slechts af en toe scharrelt er eentje rond. Daar zal wel snel verandering in komen - lastig voor Banshee, leuk voor mij :-)).


links het licht agouti? bareback vrouwtje

rechts het agouti japanner vrouwtje

het bareback mannetje met grote stippen
(voor Harriët)

nog een keer het japanner vrouwtje

-~*~-

24 mei 2003

Inmiddels is het zo ver dat ze regelmatig door de kooi stuiteren. Ik lig de halve dag voor de kooi en Banshee vindt het allemaal best - hoewel ze er niet zo blij mee is dat ze haar nu overal te grazen kunnen nemen als ze willen drinken. En ze willen vaak, erg vaak, héél erg vaak drinken! Om de haverklap komt Banshee, als ik in de buurt kom, mijn kant op met een kluwen rittens onder zich hangend. Dat ze zoveel drinken is ook wel te merken aan hun gewicht, de zwaarsten wogen gisteren al 40 gram! En dat was er niet eentje, nee dat waren er drie. En het is nog niet zo dat dat enorme uitschieters waren ook, gewichten van 38 en 36 gram volgden. 'Mijn' meisje, het lichtgekleurde vrouwtje dat ik graag zou houden, blijft nog steeds een buitenbeentje (haar lichte broertje begint al iets meer richting de rest te groeien): ze is 30 gram. Ik blijf dus twijfelen, had beter voor de naam Rattery In Doubt kunnen kiezen ;-)


mannetje 1, 34 gram
voor Gabriëlle

mannetje 2, 38 gram
voor Harriët

mannetje 3, 40 gram
Eddy, voor Fanny

mannetje 4, 36 gram
Elwood, voor José

mannetje 5, 40 gram
Erik, voor Fanny

vrouwtje 1, 38 gram
(E-) Browny, voor Heidi

vrouwtje 2, 30 gram
Eve White, blijft hier

vrouwtje 3, 36 gram
(E-) Toto, voor Heidi

vrouwtje 4, 40 gram
Ealinn, voor Els