Foto's en informatie F-nest

[ terug ]

[ stamboom ] [ rittens en reserveringen ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.


[ foto's en info week 1 ] [ foto's en info week 2 ] [ foto's en info week 3 ]

Week 1

12 september 2003

Tijd voor foto's per ritten. Ze zijn nu allemaal goed uit elkaar te houden - met als extra aandachtspuntje het verschil tussen de staartpuntjes bij de zwart berken mannetjes. Alle rittens hebben daarom vandaag hun eigen 'nestnummer' gekregen.

Het gaat prima met de rittens, ze groeien mooi gelijkmatig. Geen achterblijvertje dus. Dakhota is een prima moeder, ligt veel bij de rittens maar neemt soms ook even haar rust. Ze is wel wat kattig tegen haar kooigenootjes soms, vooral Amy moet het ontgelden. Sugar zorgt zelf wel dat ze uit de buurt blijft ;-). Alleen tegen haar moeder durft Dakhota niet - de voorrechten van een oma :-).


agouti essex vrouwtje (nr. 1)

zwart essex vrouwtje (nr. 2)

zwart berken vrouwtje (nr. 3)

agouti essex vrouwtje (nr. 4)

zwart essex mannetje (nr. 5)

agouti essex mannetje (nr. 6), bles ipv spot

zwart berken mannetje (nr. 7)

zwart berken mannetje (nr. 8)

agouti berken mannetje (nr. 9)
 

-~*~-

10 september 2003

Vandaag was het toch aardig duidelijk: geen baldies, geen japjes. Jammer, ik hoopte voor mezelf eigenlijk op een baldie vrouwtje - 3 generaties met hetzelfde uiterlijk leek me heel leuk :-). Maar essexjes en berkjes zijn natuurlijk ook niet verkeerd...


de vrouwtjes, onder voorbehoud v.l.n.r.:
agouti essex, zwart berken,
agouti essex, zwart essex

de mannetjes, onder voorbehoud v.l.n.r.:
zwart berken, agouti berken, zwart berken,
zwart essex, agouti essex

de oortjes komen los van het koppie

het hele stelletje

-~*~-

9 september 2003

Even een paar foto'tjes, de bovenste van gisteren, de onderste van vandaag. Ik zag vanochtend in ieder geval 2 essexjes :-). Een aantal rittens zijn duidelijk al donker van kleur en bij 2 (een mannetje en een vrouwtje) zag ik een spotje -> essex. Of de andere 'donkere' (4 nog) berkjes zijn of dat er ook essex tussen kan zitten zonder spot weet ik niet. Aan de 3 lichte is nog helemaal niets te zien, geen glimpje van tekening kan ik eruit halen. Dus of ze nou wit blijven en nog wat baldievlekjes gaan ontwikkelen, of dat het 'de agouti'tjes' zijn en er dus geen baldie of jap inzit (daar houd ik serieus rekening mee, omdat Spice echt héél weinig wit heeft, je ziet het nu niet eens meer), dat is nog even afwachten.


de vrouwtjes

de mannetjes

links een essex ventje,
rechts een 'licht' dametje

vrouwtjes links, mannetjes rechts. Het verschil
in licht en donker komt hier door de zon ;-)

-~*~-

7 september 2003 - update 2

Vanavond laat wilde Dakhota eindelijk wel van haar nest afkomen voor wat lekkers, dus heb ik haar samen met de 'tantes' en een handje snoepjes even apart gezet. Ik kon dus tellen en naar de geslachten kijken.

Er zijn 10 rittens geboren, 1 meisje was helaas overleden. Dakhota heeft nu 5 zoons en 4 dochters :-). Helaas een beetje te weinig dus eigenlijk...

-~*~-

7 september 2003

Keurig op dag 22, op zondagmiddag, zijn ze geboren: de F'jes! Ik weet nog niet hoeveel het er zijn en welke geslachten, ik hoop vanavond nog een keer goed te kunnen kijken. Momenteel heeft Dakhota het nest goed afgesloten en houdt dat ook graag zo ;-). De eerste glimpjes ritten heb ik op foto kunnen krijgen:

-~*~-

4 september 2003

Hoezo zwanger? ;-)

-~*~-

1 september 2003

RAAK!! Juist ja, Dakhota is zwanger. Ze kwam de hele tijd maar niets aan, ik begon al te vrezen voor het ergste. Maar gisteren was ze ineens wat kattig tegen haar vriendinnen - niet leuk normaal, maar het maakte me nu wel hoopvol :-). Ook was haar gewicht toch net weer íets, een klein beetje maar, gestegen.

Maar vandaag ben ik zeker: ik zag ineens een buikje, en niet zo zuinig ook, waar gisteren écht nog niets te zien was. Ook nog maar even gewogen en... in 1 klap 20 gram zwaarder!! Nu nog hopen op genoeg rittens voor iedereen...

-~*~-

21 augustus 2003

Inmiddels weer wat beter nieuws: Dakhota is opnieuw gedekt op 16 augustus. Ik hoop van harte dat het dit keer wél allemaal goed gaat en dat Dakhota rond 7 september zal bevallen van een geweldig nest!

-~*~-

11 augustus 2003

Helaas, Dakhota is niet zwanger :-(. Al ben ik er op een bepaalde manier ook wel 'blij' om, nu hoeft ze tenminste niet hoogzwanger te zijn en te bevallen in deze hittegolf! Binnenkort doen we nog een poging en dan hoop ik dat het toch echt wel lukt... anders ben ik niet zo blij meer.

-~*~-

22 juli 2003

Bingo! Al een paar dagen zaten Dakhota en Spice regelmatig samen, maar Dakhota was niet flapperig. Nu, 's nachts om 1 uur, is ze dat duidelijk wel en ik heb een aantal dekkingen gezien inmiddels. Alleen is Spice wat lui... springt Dakhota als een gek door het hok heen, gaat hij erbij liggen. Terwijl hij juist nogal opdringerig was toen Dakhota níet flapperig was. Mannen? Niet te begrijpen, ook niet in rat-vorm ;-).

Als Spice toch actief genoeg is en blijft (vannacht mogen ze gezellig even samen blijven) verwacht ik rond 13 augustus Riot's F-nest!