Foto's en informatie I-nest

[ terug ]

[ stamboom ] [ rittens en reserveringen ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.


9 augustus 2004

Iodine en Irit worden al echte ratjes, siameesjes mét points inmiddels :-). Iodine gaat naar José (rattery Ankh-Morpork), maar blijft nog even hier wonen tot ze samen met haar nieuwe vriendinnetje Jelly uit het (inmiddels geboren) J-nest naar Groningen gaat verhuizen.


Iodine


en Irit

begin augustus 2004

Vanwege nogal wat drukte (man én kids thuis vanwege vakantie bijvoorbeeld ;-)) heb ik updates aan de site de laatste tijd even niet kunnen doen. De twee dames, Iodine en Irit, zijn goed opgegroeid en twee flinke, lieve meiden geworden. Geen informatie over de tijd dat ze opgroeiden dus - in dit geval ook een voordeel dat er maar 2 rittens waren, de enige reserveerder heeft privé nog wat op de hoogte kunnen blijven.

Wél nog een aantal foto's, hoewel ook niet zoveel als eigenlijk de bedoeling zou zijn...


foto's hierboven en onder van 9 juli.


Irit

Iodine

foto's van 7 juli, 14 dagen oud

bij Irit piepen al oogjes

foto's van 2 juli, 9 dagen oud


foto's van 29 juni, 6 dagen oud

beiden worden zo te zien siameesjes

27 juni 2004

Er zijn inderdaad nog 2 meisjes. Ik heb ze er gisteravond even uitgehaald (vergeten foto's te maken, sorry), maar ik weet eigenlijk niet of ik ze er nu helemaal geweldig uit vind zien. Ik heb het idee dat ze toch 'anders' zijn dan een gewoon gezond ritten, maar ik hoop gewoon dat ik me vergis en dat dat idee komt omdat ik de H-tjes ook net nog als kale wurmpjes heb gezien - maar die waren natuurlijk ouder toen ik ze het laatst als kaal wurmpje zag. Ook vond ik ze weinig beweeglijk. Ik maak me dus wel zorgen om dit tweetal, hoop dat ze het gaan redden. Aan Calla zal het niet liggen in ieder geval, ze is ongelooflijk zorgzaam en ligt bijna continu op het nest.

25 juni 2004

Gisteravond heb ik niet goed kunnen kijken (Calla wilde niet de kooi uitkomen en werd nerveus als ik aan het nest zat), maar voor zover ik heb kunnen zien lagen er nog 2 rittens in het nest. Het kleintje dat nog niet gedronken had - die ook niet zo beweeglijk was als de andere 2 - is dus waarschijnlijk toch overleden.

24 juni 2004

Na mij een paar dagen flink in spanning te hebben laten zitten is Calla gisteravond, op dag 24 van haar zwangerschap, eindelijk bevallen. Maar het is niet gegaan zoals het zou moeten gaan: toen ze nog op het nest zat (en misschien nog niet eens klaar was, dat weet ik niet) zag ik al dat het niet goed zat, er was een flink aantal rittens te zien dat niet mooi roze was en niet bewoog, tegenover maar weinig beweging :-(.

Ik ben opgebleven tot Calla van haar nest af wilde komen voor een lekker hapje en heb toen kunnen kijken. In het behoorlijk bebloede nest (volgens mij meer dan normaal) lagen 5 dode en 3 levende rittens. Behalve het 'normale' niet zo fijne uiterlijk van dode rittens zag ik zelf niet echt bijzonderheden, behalve een behoorlijk grootteverschil tussen sommigen. Waarschijnlijk waren de dode kleintjes 1 mannetje en 4 vrouwtjes - 4 duidelijk donkeroog, 1 meisje leek wat lichtere oogjes te hebben.

Zo gewenst, deze Kiete-Calla-kindjes, maar het mocht niet zo zijn. Dag hummeltjes...

Ik hoop nu heel erg dat de resterende 3 rittens (volgens mij allemaal vrouwtjes, maar dat durf ik nog niet met zekerheid te zeggen) het gaan redden. Maar vooral voor eentje vrees ik, deze was niet zo mooi roze als de andere 2 en had nog geen melkbuikje. Hopelijk komt dat vannacht nog, nu Calla niet meer voornamelijk dode rittens onder zich heeft. De andere twee zagen er beter uit, mooi van kleur, met melkbuikje, levendig en met een behoorlijk stemgeluid :-).

Met Calla zelf gaat het zo te zien gelukkig nu prima.


mijn superdrietal...

31 mei 2004

Kietekindjes in aantocht! Nou ja, dat hoop ik. Gisteravond bleek Calla flapperig en heb ik ze samen gezet (de dag ervoor ook al, maar toen had dat dus geen nut). Khajit vond haar erg interessant, Calla zag het ook wel zitten en ik heb vrijwel direct een aantal dekkingen kunnen zien. Ik heb ze voor de nacht maar weer uit elkaar gehaald: na een uur of 2 en véééél dekkingen had Calla er helemaal genoeg van! Hopelijk dus rond 21 juni de langverwachte kleintjes van Calla en Khajit!