Geboren op 2 juli 2001: Riot's A-nest

Horlepiep Adana x Ricky

[ stamboom ] [ foto's en info ] [ rittens en reserveringen ] [ updates ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

Op 2 juli 2001 is het eerste nest van Rattery Riot geboren. Adana kreeg 13 rittens, 8 mannetjes en 5 vrouwtjes. Met dit nest werd geprobeerd een begin te maken met een gezonde lijn ratten, waarbij zoveel mogelijk geselecteerd wordt op gezondheid en levensduur.

Adana is een agouti japanner, geboren uit 2 uit AustraliŽ geÔmporteerde ouders. Ze is een klein en slank vrouwtje, lief en levendig. Haar stamboom is zeer compleet. Er is in ieder geval een betovergrootvader van Adana bekend die, op het moment dat het nest gepland werd, nog in goede gezondheid in leven was in AustraliŽ, op de leeftijd van 3,5 jaar.

Ricky is een effen beige heer op leeftijd. Hij is geboren in maart 1999 en op het moment dat ik dit schrijf (december 2001) nog steeds gezond. Ricky is afkomstig uit een dierenwinkel. Wel zijn er meer gegevens van zijn familie bekend dan van de meeste dierenwinkelratten. Zo leeft ook zijn broer op dit moment nog, is zijn moeder gezond 2,5 geworden en heeft hij een halfzus van ruim 2 die toen het nest gepland werd nog in leven was. Die halfzus heeft ooit een nest gekregen en haar 14 kinderen, inmiddels ook bijna 2 jaar oud, waren toen ook allemaal nog gezond.

Het A-nest bestond uit allemaal agouti rittens, berken en (mismarked) japanner en capped. Het is een erg leuk nestje geworden: de ratten zijn actief, speels, sociaal en zeer mensgericht en nieuwsgierig.