Geboren op 18 januari 2003: Riot's D-nest

RG Hisa x Osiris

[ stamboom ] [ foto's en info ] [ rittens en reserveringen ] [ updates ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.


Op 18 januari 2003 is het nest geboren van RG Hisa en Osiris. Hisa beviel van 11 rittens, waarvan 1 helaas niet levensvatbaar. De overige 10 waren keurig verdeeld in 5 mannetjes en 5 vrouwtjes, en dan ook nog eens netjes 5 (mismarked) japanners en 5 baldies.


Hisa

Hisa is geboren bij Rattery Gismo op 26 april 2002, en een lief maar pittig dametje. Ze heeft voor 'tante' gespeeld bij het B-nest en was daar erg zorgzaam voor de rittens. Haar eigen nest heeft ze ook heel goed grootgebracht; de rittens groeide voorspoedig op tot lieve, nieuwsgierige diertjes, die goed 'aan de maat' waren zonder dat dat ten koste leek te gaan van Hisa zelf. Ze zorgde dan ook zelf goed dat ze voldoende rust kreeg, door veel apart van haar 'grut' te liggen en alleen op het nest te gaan als ze nodig was :-).

Hisa's vader, een zwarte japanner genaamd Pallieter, is zo'n 2 jaar en 9 maanden oud geworden. Tot vlak voor zijn dood was hij kerngezond. Hisa's moeder Missy (Miss Sensitive of Alpha Centauri, Engelse import) is geboren op 14 maart 2001 en zit kerngezond en lief te zijn bij Sandrine van Rattery Gismo. Missy komt uit lijnen waar erg mooie leeftijden bereikt werden, tot zo'n 3,5 aan toe.


Osiris

Osiris woont sinds een aantal maanden bij Ankh Morpork, omdat zijn voormalige eigenaar van zijn huisbaas de ratten weg moest doen. Hij woont er nu nog samen met 7 (!) broers en zijn vader. Dat is vrij bijzonder, gezien het feit dat al deze broers geboren zijn in februari 2000 en dus met z'n allen gezond en wel al ruim 3 jaar zijn! Helaas zijn 2 broers inmiddels wel overleden - zonder ziek te zijn geweest, gewoon in hun slaap overleden. Icarus, de vader van Orisis, is zelfs in november 1999 geboren en op het moment dat ik dit schrijf (maart 2003) nog in leven. Het is op het moment niet bekend of Osiris' moeder nu ook nog leeft, maar toen ze 2 jaar en 9 maanden oud was in ieder geval nog wel.


Het D-nest was een ontzettend leuk nestje, de rittens ontwikkelden een geweldig karakter: enorm nieuwsgierig maar toch knuffelig. Hierom, Ún omdat Hisa haar draag- en zoogperiode zo goed heeft doorstaan, Ún vanwege de leeftijd van Osiris en zijn familie, hoop ik dit nestje in mei dan ook nog eens te kunnen herhalen :-).