Geboren op 17 en 19 januari 2001: de Krullebolletjes

[ foto's ] [ rittens en reserveringen ]

Alle foto's zijn © Riot (tenzij anders vermeld) en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.


Via internet kwam ik in contact met een meisje dat waarschijnlijk - onbedoeld - een aantal nestjes verwachtte. In de dierenwinkel had ze een fuzz mannetje niet kunnen weerstaan en ze had hem, omdat hij zo zielig alleen zat, bij haar 4 vrouwtjes ingezet. Dit in de verwachting dat ze 'niets zouden doen'. Inderdaad, niet zo handig ;-). Maar goed, wie heeft nou nog nooit iets doms gedaan?

Omdat 4 mogelijk zwangere ratten wel erg veel rittens kunnen geven, zeker voor iemand zonder ervaring, heb ik aangeboden een deel groot te brengen. Toen hun rittens 1 en 3 dagen oud waren zijn Kaera en Faith een tijdje bij mij komen logeren - met kroost natuurlijk.

De 2 dames hadden samen 15 rittens op de wereld gezet (ook bij de eigenaar zijn 2 nestjes opgegroeid). Ik had 10 mannetjes en 5 vrouwtjes, allemaal rexjes vandaar de bijnaam 'Krullebolletjes'. Maar liefst 9 waren zwart (effen en berken), 4 bleken uit te groeien tot himalayans en 2 werden siamees. Bij de siameesjes zat zelfs 1 dumbo'tje, dat eigenlijk bij de echte eigenaar moest zitten: er waren een paar rittentjes verwisseld.

De rittens zijn allemaal geplaatst, op 2 na waar ik uiteraard geen afstand van wilde doen (zwarte Dajon en dumbo siamees Dubbes). De moedertjes zijn na de zoogperiode teruggegaan naar huis. Het waren 2 geweldig leuke nestjes om in huis te hebben en te zien opgroeien.